REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos energetikos bendrovės "Polska Grupa Energetyczna (PGE) vadovų sprendimas stabdyti dalyvavimą Visagino atominės elektrinės (VAE) projekte buvo priimtas vienašališkai, nesitariant su Lenkijos Vyriausybe, teigia energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tas laiškas, kuriuo buvo informuota mūsų įmonė, kad Lenkija sustabdo, ne pasitraukia, bet sustabdo dalyvavimą šitame projekte, atėjo mūsų įmonei. Aš dėl šito kalbėjausi su Latvijos ir Estijos ministrais ir Lenkijos ministru. Šitas laiškas buvo įmonės sprendimas, ir Lenkijos Vyriausybėje jis nebuvo svarstytas. Kaip žinoma, aš neturiu patvirtinimo, bet pagal tas žinias, kurias turiu, Lenkijos įmonės vadovas buvo atstatydintas, ir viena iš galimų atstatydinimo priežasčių - ta, kad jis šitą žingsnį padarė vienašališkai, nederindamas su (Lenkijos. - ELTA) Vyriausybe“, - Vyriausybės valandoje Seime kalbėjo A. Sekmokas.

REKLAMA

Naujienų agentūros „Reuters“ duomenimis, gruodžio 15 d. PGE vadovas Tomašas Zadroga (Tomasz Zadroga) pasitraukė iš einamų pareigų. Oficialiais duomenimis, vadovo pasitraukimas nesiejamas su sprendimu sustabdyti dalyvavimą Visagino AE projekte.

ELTA primena, kad gruodžio 9 dieną PGE pranešė sustabdanti savo dalyvavimą Visagino atominės elektrinės projekte.

Reaguodamas į lenkų atsitraukimą Premjeras Andrius Kubilius pareiškė, jog Lenkijos sprendimas stabdyti dalyvavimą Visagino atominės elektrinės (AE) projekte nekeičia Lietuvos strateginių tikslų ir ryžto turėti nuosavą atominę elektrinę.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės vadovui pritarė ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kurios teigimu, Lenkija niekada rimtai neketino dalyvauti Visagino AE statybose.

Dalyvaujant strateginiam investuotojui - japonų bendrovei „Hitachi-GE Nuclear Energy“- bei regioniniams partneriams - Latvijos, Estijos ir Lenkijos energetikos kompanijoms - regioninė atominė elektrinė Visagine turėjo būti pastatyta iki 2020 metų.

Sutartis su strateginiu investuotoju „Hitachi-GE Nuclear Energy“ planuota pasirašyti 2011-2012 metų sandūroje. Tuo pačiu metu turėtų būti pasirašoma akcininkų sutartis su Latvijos, Estijos ir Lenkijos energetikos įmonėmis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų