REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ketvirtadienio vakarą sostinės „Siemens“ arenoje bus karšta: čia savo spektaklį „Saltimbanco“  pristatys vieno garsiausio cirko „Cirque du Soleil“ artistai. Naujienų portalui Balsas.lt jie atskleidė savo užkulisius, nuotykius bei santykius.

Ketvirtadienio vakarą sostinės „Siemens“ arenoje bus karšta: čia savo spektaklį „Saltimbanco“  pristatys vieno garsiausio cirko „Cirque du Soleil“ artistai. Naujienų portalui Balsas.lt jie atskleidė savo užkulisius, nuotykius bei santykius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dirbti „Cirque du Soleil“ komandoje –  garbė ir ne vieno svajonė, kuri gali tapti akrobato ir artisto realybė. Cirko viešųjų ryšių atstovė Amelie Hamel pasakojo apie reikalavimus, kuriuos reikia atitikti norint patekti į minėtąją šeimą.

REKLAMA

Talentas, kantrybė ir aistra tam, ką darai – tokiomis savybėmis turi pasižymėti cirko artistas. Jų iš viso yra 51, didžioji dalis – vyrai. Amžius minėtų darbuotojų įvairus 20– 52 metų. Cirko komandoje yra ne tik profesionalūs aktoriai, akrobatai. Ją taip pat sudaro muzikos grupė, du dainininkai, kurie pasirodymų metu taip pat puošiasi spalvingais kostiumais, pasidaro įspūdingą makiažą.

Cirkas yra visas jų gyvenimas, jie repetuoja, sportuoja, valgo, puošiasi ir linksminasi kartu. Turime daug porų, kurios dirbant pradėjo flirtuoti, bendrauti, susitikinėti ar net sukūrė šeimas“, – šypsodamasi pasakojo A. Hamel.

REKLAMA
REKLAMA

Akivaizdu, kad kitaip ir būti negali, kai cirko artistai kasdien repetuoja, keliauja po skirtingas šalis.

Vedžiodama po cirko užkulisius mergina parodė, kaip darbuotojai maitinasi, rengiasi, bendrauja, sportuoja. Dvylika vilkikų transportuoja viską, ko jiems reikia: skalbimo mašinas, siuvimo reikmenis ir kita.

„Artistai, kaip matote, turi puikiai ištreniruotus kūnus, jie daug sportuoja, net ir po pasirodymo, jie neskuba ilsėtis, o dar atlieka skirtingus pratimus. Dėl to vežamės treniruoklius su savimi, nes neturime laiko kiekvienoje šalyje ieškoti sporto salių “, –  teigė A. Hamel.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Cirque du Soleil“ užkulisiai (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)A. Hamel: kiekvienas artistas turi individualius kostiumus  (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Komanda su savimi atsiveža nuosavą inventorių, kurį sudaro: virtuvė, rūbinė, skalbykla, minėtieji treniruokliai ir kita.

Artistai spėja viską: greitai persirengti, pasikeisti kaukes ir pasidažyti. Tiesa, makiažo dalis užima daugiausiai laiko. 90 minučių – tiek laiko jie atlieka sau makiažą.  Viskas turi atrodyti nepriekaištingai. A. Hamel juokėsi, kad keisčiausia tai, jog dažnai vyrai greičiau pasidažo negu dailiosios lyties atstovės. Aktoriai geba ypač greitai persirengti, mat kiekvienas turi indivualiai jam pasiūtus kostiumus, kaukes, kurie tvarkingai susikirstyti ir turi vardo korteles. Tai padeda dalyviams nepasiklysti tarp gausybės apdarų. Po pasirodymų įvairiaspalviai kostiumai skalbiami ir ruošiami kitam spektakliui.

REKLAMA

Ketvirtadienį artistai repetuoti pradėjo jau nuo 11 valandos. Dalyviai kantriai kartojo skirtingus triukus. Viešųjų ryšių atstovė paprašė atkreipti dėmesį į spalvotus jų batus.

„Jie yra įvairiausių spalvų, jie nudažomi specialiais dažais prieš kiekvieną pasirodymą. Kaip matote, artistai laipioja, šokinėja, tad batai greitai nusitrina, o kaip žinia, cirke turi spalvos būti ryškios ir nepriekaištingos“, – teigė A. Hamel.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų