REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos teismas pripažino J. Chiracą kaltu dėl piktnaudžiavimo

Prancūzijos teismas pripažino buvusį prezidentą Jacquesą Chiracą kaltu dėl netinkamo valstybės lėšų naudojimo ir piktnaudžiavimo visuomenės pasitikėjimu, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

79–erių J. Chiracas dėl prastos sveikatos (jam sutrikusi atmintis) nedalyvavo teismui skelbiant verdiktą. Buvęs prezidentas nubaustas dviejų metų laisvės atėmimo bausme lygtinai. Tai yra pirmasis atvejis po II Pasaulinio karo, kai yra teisiamas Prancūzijos prezidentas, praneša Guardian.

REKLAMA

J. Chiracas nuteistas už tai, kad būdamas Paryžiaus meru savo partijos „Sąjunga už respubliką“ nariams mokėjo atlyginimus už neegzistuojančius darbus savivaldybėje. Visus kaltinimus buvęs prezidentas neigia.

Nepaisant teismo verdikto, Chiracas į kalėjimą nesės. Teismas pranešė, kad sprendimo priėmimo metu atsižvelgė į teisiamojo amžių, sveikatą ir buvusio prezidento statusą. 2004 m., kai J. Chiracas dar buvo prezidentas, keli asmenys, tarp jų ir dabartinis Prancūzijos užsienio reikalų ministras Alainas Juppe, buvo nuteisti už kaltinimus, susijusius su šia byla. A. Juppe gavo 14 mėnesių laisvės atėmimo bausmę atidedant jos vykdymą.

J. Chiracas buvo Prancūzijos prezidentas nuo 1995 iki 2007 m. Tuo metu jam galiojo teisinė neliečiamybė. Jo prezidentavimo metu Prancūzija įsivedė eurą ir ryžtingai priešinosi JAV invazijai į Iraką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų