REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2001 m. rugsėjo 11 d. Niujorke (JAV) buvo įvykdytas teroristinis išpuolis, kurio metu trys užgrobti lėktuvai rėžėsi į Pasaulio Prekybos Centro (World Trade Center) bokštus ir Pentagono pastatą. Dar vienas lėktuvas nepasiekęs tikslo (Baltųjų rūmų) sudužo prie Somerseto (Pensilvanijos valstija). Kruvinų atakų metų žuvo daugiau nei 3 tūkst. žmonių, atsakomybę už jas prisiėmė Osamos bin Ladeno vadovaujama Artimųjų Rytų grupuotė „Al Qaeda“.

2001 m. rugsėjo 11 d. Niujorke (JAV) buvo įvykdytas teroristinis išpuolis, kurio metu trys užgrobti lėktuvai rėžėsi į Pasaulio Prekybos Centro (World Trade Center) bokštus ir Pentagono pastatą. Dar vienas lėktuvas nepasiekęs tikslo (Baltųjų rūmų) sudužo prie Somerseto (Pensilvanijos valstija). Kruvinų atakų metų žuvo daugiau nei 3 tūkst. žmonių, atsakomybę už jas prisiėmė Osamos bin Ladeno vadovaujama Artimųjų Rytų grupuotė „Al Qaeda“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors katastrofos metu žuvo daugybė nekaltų žmonių, kai kurie tik per atsitiktinumą išvengė mirties. Susipažinkite su 10 įžymių žmonių, kurie lemtingąją rugsėjo 11-ąją taip pat galėjo galėjo tapti teroristų aukomis.

REKLAMA

10. Laris Silversteinas

Larry Silverstein (nuotr. Alloverpress.ee)Larry Silverstein (nuotr. Alloverpress.ee)

 

Laris Silversteinas – Amerikos milijonierius, valdantis „Silvertstein Properties“ nekilnojamojo turto bendrovę, buvęs Pasaulio Prekybos Centro (World Trade Center) patalpų nuomotojas. Laris kiekvieną rytą pusryčiaudavo 107-ame šiaurinio Bokšto aukšto restorane, ir rengdavo susitikimus su klientais 88-ame aukšte esančiame biure. Išskyrus Rugsėjo 11-tają. Laris pasiteisino tą rytą turėjęs vizitą pas šeimos gydytoją. Du jo vaikai, sūnus Rogeris ir dukra Lisa, taip pat dirbę Pasaulio Prekybos centro (PPC) komplekse, tą dieną irgi nusprendė pasiimti išeigines. Visi trys Silversteino šeimos nariai išgyveno, o ar šeima iš anksto žinojo apie išpuolį – spręsti jums.

REKLAMA
REKLAMA

9. Maiklas Lomonako

Michael Lomonaco (nuotr. Alloverpress.ee)Michael Lomonaco (nuotr. Alloverpress.ee)

 

Maiklas Lomonako buvo restorano, įsikūrusio 107-ame PPC aukšte, virėjas. Rugsėjo 11-ąją apie 8.15 ryto vyriškis jau buvo pakeliui į darbą, bet prisiminė, kad turi susiremontuoti sulūžusius akinius. „Lens Crafters“ taisykloje, įsikūrusioje 1-ame PPC aukšte, jis turėjo būti apie pietus, bet nusprendė ten užsukti ryte ir pasiteirauti ar meistras galėtų pataisyti akinius anksčiau. Kai akiniai buvo pataisyti, M. Lomonako ketino kilti į 107-ajį pastato aukštą, bet išgirdo neįtikėtiną griausmą. Tai buvo pirmojo lėktuvo smūgis. Šios 30 minučių, kurių metu vyriškis laukė akinių, išgelbėjo jam gyvybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

8. Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow (nuotr. Alloverpress.ee)Gwyneth Paltrow (nuotr. Alloverpress.ee)

 

Teisingiau būtų sakyti, kad ne pati Gwyneth Paltrow išvengė mirties, bet nuo jos apsaugojo nepažįstamą moterį vardu Lara Lundstrom Clarke. Tuo metu, kai moteris ėjo West Village gatve Niujorke, aktorė ta pačia gatve važiavo savo sidabriniu Mercedes SUV markės automobiliu. Clarke, eidama gatve sustojo ir ketino praleisti važiuojantį automobilį, Paltrow taip pat suabejojo ir stabtelėjo ketindama praleisti pėsčiąją. Clarke atsisuko į Mercedes'o vairuotoją ir, supratusi, kad jis vairuojamas pačios Gwyneth Paltrow, dar kelias akimirkas nenuleido nuo jos akių. Moterys galiausiai nusišypsojo viena kitai ir Clarke nuėjo toliau. Atvykusi į Kristofer Strito stotį, Clarke suprato, kad traukinys buvo jau pajudėjęs. Ji pavėlavo į darbą Pasaulio prekybos centre ir taip išvengė tragedijos.

REKLAMA

7. Patti Austin

Patti Austin (nuotr. Alloverpress.ee)Patti Austin (nuotr. Alloverpress.ee)

 

„Grammy“ statulėlės savininkė, dainininkė Patti Austin buvo užsisakiusi skrydį „United Flight 93“, iš Bostono į San Franciską rugsėjo 11 dieną. Išskristi dainininkė buvo priversta dieną anksčiau, nes jos mamą ištiko insultas. Dėl tos pačios priežasties koncertas su Michael Jacksonu, turėjęs įvykti rugsėjo 11-ają Niujorke, buvo atkeltas diena anksčiau. Jei rugsėjo 11-ąją Patti Austin būtų skridusi su kitais keleiviais teroristų užgrobtame lėktuve, ji būtų tapusi dar viena katastrofos auka. Lėktuvas rėžėsi į žemę ir sudužo Pensilvanijos valstijoje.

REKLAMA

6. Julie Stoffer

Julie Stoffer (nuotr. Gamintojo)Julie Stoffer (nuotr. Gamintojo)

 

Kai 2000 metais MTV realybės šou „The Real World: New Orleans“ prodiuseriai ieškojo ištikimo mormoniškų pažiūrų šalininko, kuris galėtų vaidinti naujajame seriale, Julie Stoffer (auginta griežtoje mormonų šeimoje) buvo nenuginčijamas jų pasirinkimas. 2001 metais rugsėjo 11-osios rytą Stoffer turėjo skirsti iš Bostono į Los Andželą, kaip vėliau paaiškėjo, užgrobtame lėktuve. Susipykusi su vaikinu mergina pavėlavo į lėktuvą, kuris sudužo atsitrenkęs į šiaurinį Pasaulio prekybos centro bokštą. Visi lėktuvu skridę keleiviai žuvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Ian Thorpe

Ian Thorpe (nuotr. Alloverpress.ee)Ian Thorpe (nuotr. Alloverpress.ee)

 

Ian Thorpe yra geriausias Australijos plaukikas, laimėjęs penkis Olimpinius aukso medalius bei vienuolika Pasaulio Čempionato aukso medalių. I. Thorpe dievina Niujorko miestą ir laiko jį savo antrais namais. 2001 metų rugsėjo 11-osios rytą vaikinas bėgo krosą ir jau buvo beketinąs nueiti į Pasaulio Prekybos centre esantį stebėjimo denį. Prisiminęs, kad viešbutyje paliko filmavimo kamerą Ianas sustabdė taksi ir grįžo atgal. Kaip tik tuo metu visos televizijos ėmė transliuoti apie prieš kelias minutes įvykusią tragediją Pasaulio Prekybos centre.

REKLAMA

4. Jim Pierce

Jim Pierce (nuotr. Gamintojo)Jim Pierce (nuotr. Gamintojo)

 

Jim Pierce buvo Niujorke esančių „AON“ Korporacijų generalinis direktorius ir prezidento George W. Bush'o pusbrolis. 2001 m. rugsėjo 11-ąją Piercas ketino dalyvauti konferencijoje, kurios vieta buvo numatyta 105-as pietinio Bokšto aukštas. Norinčių dalyvauti konferencijoje buvo tiek daug, kad organizatoriai buvo priversti pakeisti susitikimo vietą. Ji buvo perkelta į kitoje gatvės pusėje esantį viešbutį „Millennium“. Taip laimingiesiems konferencijos dalyviams pavyko išvengti mirties.

REKLAMA

3. Mark Wahlberg

Mark Wahlberg (nuotr. Alloverpress.ee)Mark Wahlberg (nuotr. Alloverpress.ee)

 

Buvęs reperis, aktorius Mark'as Wahlberg'as yra tokių filmų kaip „Pražūtinga Audra“ ir „Pašėlusios naktys“ žvaigždė. Lemtingąją rugsėjo 11-ąją jis su keliais draugais buvo užsisakęs skrydį į Los Andželą su „Flight 11“. Likus kelioms minutėms iki skrydžio aktorius pakeitė planus ir nusprendė skristi į filmų festivalį, kuris vyko Toronto mieste, Kanadoje. Išsinuomoję lėktuvą jie nuskrido į Torontą ir vėliau į Los Andželą. Aktorius prisipažįsta, kad jaučiasi laimės kūdikiu ir rugsėjo 11-osios įvykius sapnavo bemaž 50 kartų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Sarah Ferguson

Sarah Ferguson (nuotr. Alloverpress.ee)Sarah Ferguson (nuotr. Alloverpress.ee)

 

2001 m. rugsėjo 11-ąją Niujorke lankėsi Jorko Kunigaikštienė Sarah Ferguson. Tuo metu kai „NBC“ studijoje ji šnekučiavosi su korespondentu Matt'u Lauer'iu, į vieną Pasaulio prekybos centro bokštų įsirėžė pirmasis lėktuvas. Lauer'is buvo informuotas nutraukti interviu su Ferguson. Jorko Kunigaikštienės labdaros organizacija „Chances for Children“ buvo įsikūrusi 101 PPC aukšte, kur ji turėjo būti katastrofos metu, bet dėl interviu, pranešė vėluosianti.

REKLAMA

1. Seth MacFarlane

Seth MacFarlane (nuotr. Alloverpress.ee)Seth MacFarlane (nuotr. Alloverpress.ee)

 

Animacinio serialo „Šeimos bičas“ ir „Klivlendo šou“ kūrėjas Seth McFarlane turėjo skristi su vienu iš tų lėktuvų, kuriuos 2001 metų rugsėjo 11-tąją užgrobė teroristai. Laimei, MacFarlane kelionių agentas pranešė jam, kad lėktuvas Bostone pakils 8:15 ryto, kai, iš tikrųjų, išvykti buvo numatyta 7:45. Seth MacFarlane atvyko į oro uostą kai lėktuvas jau buvo pakilęs, ir jam buvo pranešta, kad teks laukti kito skrydžio. Po valandos „Flight 11“ rėžėsi į šiaurinį Pasaulio prekybos centro bokštą. „Naktį prieš skrydį su draugais nemažai išgėrėme ir jei ne pagirios, į oro uostą turbūt būčiau atvykęs gerokai anksčiau. Mirtis buvo visai šalia manęs. Taigi, šios istorijos moralas – alkoholis mūsų draugas“, – juokavo išvengęs mirties S. MacFarlane.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų