REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmoji Baltijos šalyse IKEA parduotuvė bus atidaryta Vilniuje, netoli oro uosto, pranešė ketvirtadienį specialioje spaudos konferencijoje Vilniaus miesto savivaldybė. Planuojama, kad parduotuvė duris atvers 2013 metų rudenį.

REKLAMA
REKLAMA

UAB „Felit“, valdanti IKEA frančizę, sostinėje investuos 370 mln. litų, o prekybos centro statybos turėtų prasidėti jau kitų metų pavasarį. Projektui detalųjį planą savivaldybė paruošė per pusmetį. Planuojama, kad IKEA sukurs 200 naujų darbo vietų Vilniuje.

REKLAMA

„Esame tikri, kad pirkėjus pritrauks tai, kad Vilnius yra strategiškai patogioje vietoje – netoli Varšuvos, Minsko ir Rygos. Tai ilgalaikis įsipareigojimas ir šį atidarymą laikome gera investavimo galimybe“, – sakė UAB „Felit“ vadovas Sigurduras Palmansonas.

Žemę Islandijoje ketinęs pirkti kinas buvo atstumtas Latvija tikisi atsakingų Lietuvos veiksmų „Krajbanka“ byloje Parodė iš sraigtasparnio Nuo nevykusio verslo iki milijoninės kompanijos „Toyota“ ir toliau mažina gamybą dėl potvynių Tailande

„Šis ženklas žinomas visame pasaulyje, todėl galima tik džiaugtis, kad jis ateina į Lietuvą, į Vilnių. Tai didelės investicijos miestui. Manome, kad Vilnius pasirinktas ne veltui, nes aplink jį 300 km spinduliu yra beveik 16 mln. gyventojų – tai daugiau nei aplink Taliną ar Rygą“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas. Pasirinkta teritorija yra prie Pietinio Vilniaus aplinkelio, ten ir toliau planuojama plėsti infrastruktūrą. Žirnių gatvėje IKEA įsigijo 15 ha dydžio sklypą. Prekybos centras užims 25 tūkst. kv. metrų plotą, o likusią sklypo dalį planuojama siūlyti užimti mažmeninės prekybos įmonėms. Teigiama, kad IKEA prekybos centre pirkėjai galės rinktis iš 75 tūkst. pavadinimų prekių. „Tikime, kad IKEA veikla šiame regione bus skėminga kaip ir kitose pasaulio šalyse. Reikia pastebėti, kad dar niekuomet IKEA nėra uždariusi savo parduotuvės“, – kalbėjo S. Palmansonas. 25 tūkst. kv. metrų ploto prekybos centras taip pat ateityje turės galimybę plėstis 7 tūkst. kv. metrų. Į IKEA kompleksą planuojama investuoti iki 47 mln. eurų, dar 60 mln. eurų bus investuota į kitus komercinius objektus šalia IKEA. UAB „Felit“ savininkai šiuo metu valdo IKEA franšizę Islandijoje, taip pat plėtoja mažmeninę prekybą, valdo komercines prekybos centrų patalpas. Bendrovė yra IKEA Vilniuje savininkas ir valdytojas, pasirašęs išskirtinę franšizės sutartį atidaryti prekybos centrą Lietuvoje su Inter IKEA Systems B.V.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų