REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultinės britų laidos „Top Gear“ vedėjas Džeremis Klarksonas – ryški asmenybė, neieškanti žodžio kišenėje. O žodžiai, ne žvirblis... Tad jau įprasta, kad jo pastebėjimai ne vien tik apie automobilius britų salose gana dažnai sukelia pasipiktinimo audras.

REKLAMA
REKLAMA

Šį kartą Dž. Klarksono vardas buvo minimas šalies parlamente. Dėl prieš kelias savaites išsakytų „Top Gear“ vedėjo pastebėjimų apie streikuojančius viešojo sektoriaus darbuotojus, jį kaip reikiant užsipuolė leiboristai.

REKLAMA

Deputatas Džimis Šeridanas net kelis kartus klausė BBC (tai valstybinė šalies televizija) vadovo Chriso Pateno, kodėl šis neatleidžia Dž. Klarksono. Pasak politiko, „Top Gear“ vedėjas sau leidžia ne tik daryti politinius netaktus, bet dar yra ir pernelyg brangiai kainuojantis.

Tačiau BBC vadovas visai nepasimetė. Pasak Ch. Pateno, nors gauta net 32 tūkst. skundų dėl Dž. Klarksono, BBC laidų vedėjo atleisti visai neketina. Be viso to, Ch. Patenas pabrėžė, kad Dž Klarksonas yra ne tik laidų vedėjas ar persona, bet ir „britų kultūros vertybė, kurią BBC eksportuoja į daugelį pasaulio šalių“.

REKLAMA
REKLAMA

Trumpai priminsime, kaip viskas prasidėjo. Prieš kelias savaites kalbėdamas apie viešojo sektoriaus darbuotojų streiką, D. Klarksonas pasiūlė „streikuojančius iššaudyti jų artimųjų akivaizdoje“. Tokio laidos vedėjo pykčio protestuojantieji nusipelnė dėl to, kad, pasak D. Klarksono, dirbdami valstybės samdomose darbo vietose jie jau užsitikrina „auksines“ pensijas ir garantijas, kai kitiems į geresnį gyvenimą tenka kabintis nagais.

Subtilių išsišokimų „Top Gear“ vedėjas nevengia. Prieš kelioliką metų D. Klarksonas, kalbėdamas apie „Hyundai“ nukrypo į patiekalų iš šunienos valgymo subtilybes pagal Korėjos virtuvę. Vėliau jis piktinosi viešajam transportui skirtomis eismo juostomis Londone. Priežastis – visokie bėdžiai autobusais tikslą gali pasiekti greičiau nei jis su automobiliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų