REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų Lapkritį ir toliau daugėjo žmonių manančių, kad Lietuvos ekonominė situacija per ateinančius 3 mėnesius labai pablogės arba pablogės. Spalį tokių buvo 41%., o lapkritį padidėjo iki 47%.  Taip pat ir toliau auga žmonių galvojančių, kad jų asmeninė ar jų šeimos materialinė padėtis per ateinančius 3 mėnesius labai blogės arba blogės (spalį 31%, lapkritį 38%). Auga gyventojų dalis, kurie per ateinančius tris mėnesius ketina mažinti savo asmenines bei šeimos išlaidas ir vartojimą. Spalį tokių buvo 29%, lapkritį – 35%.

REKLAMA
REKLAMA

„Įvertinus lapkričio mėnesio įvykius tiek pasaulio ekonomikoje, tiek įvykius Lietuvos finansų rinkoje, nenuostabu, kad vartotojų nuotaikos prastėja. Galime pasidžiaugti, kad lyginant su 2009 metų rudeniu, šių metų rudens mėnesiais Lietuvos vartotojų nuotaikos indeksas buvo aukštesnis. Tačiau šių metų lapkričio mėnesį vartotojų nuotaikos nukrito žemiau nei 2010 metų lapkričio mėnesį (atitinkamai -17%, -11%)“, – duomenis komentuoja RAIT valdybos pirmininkė Inga Nausėdienė.

REKLAMA

Kaip visuomet, pesimistiškiausios nuotaikos pastebimos tarp vyresnio amžiaus (55-74 m.) gyventojų, taip pat tarp pensininkų, bedarbių bei didmiesčių gyventojų. Jaunimas (15-24 m.) bei gyventojai su aukštesnėmis pajamomis (1101 Lt vienam šeimos nariui per mėnesį) labiau linkę galvoti, kad jų asmeninė ar jų šeimos materialinė padėtis per artimiausius 3 mėnesius pagerės.

Nuo 2009 m. tyrimų bendrovė RAIT pradėjo matuoti vartotojų nuotaikos indeksą (VNI).   Šis indeksas atskleidžia ne tik kaip pasikeitė vartotojų padėtis, elgsena, bet ir kokie jų ateities lūkesčiai. Kiekvieną mėnesį apklausiama po 1000 Lietuvos gyventojų. Paskutinė apklausa atlikta š.m. lapkričio mėn. 8-18 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų