REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apylinkės teismas vėl atvertė Kauno pedofilijos bylą, kurioje nukentėjusiąja pripažinta Laimutė Stankūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio apylinkės teisme vakar vėl bandyta nagrinėti dviejų Kauno policijos pareigūnų Rasos Kairienės ir Egidijaus Kuckailio bylą, kurioje nukentėjusiąja pripažinta Laimutė Stankūnaitė.

REKLAMA

Šioje byloje abu pareigūnai kaltinami tarnybinių pareigų neatlikimu. Tačiau bylos nagrinėjimas vėl atidėtas, nes teismas negavo papildomų dokumentų, reikalingų bylai nagrinėti. Jeigu dokumentai pasieks Panevėžio apylinkės teismą, posėdį planuojama surengti gruodžio 19 dieną.

Vakar į baudžiamosios bylos, kurioje kaltinimai pateikti Kauno Panemunės policijos komisariato viršininkui E. Kuckailiui ir tyrėjai R. Kairienei, teismo posėdį susirinko visi proceso dalyviai: kaltinamieji R. Kairienė ir E. Kuckailis bei nukentėjusioji L. Stankūnaitė. Be to, į posėdį buvo pakviesti ir nukentėjusiosios tėvai Tatjana ir Stasys Stankūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad 2008 metų gruodžio 19 dieną R. Kairienė ir E. Kuckailis kauniečiui Drąsiui Kedžiui neteisėtai išdavė pažymą, jog jo mažametė duktė buvo prievartaujama mergaitės motinos L. Stankūnaitės tėvų namuose. Remiantis šia pažyma, Kauno miesto apylinkės teismas iš L. Stankūnaitės atėmė dukterį, ir ji iki šiol auga D. Kedžio sesers, teisėjos Neringos Venckienės namuose.

Praėjusiame teismo posėdyje, vykusiame gruodžio 2 dieną, bylos nagrinėjimas buvo atidėtas, kol Vilniaus 2-asis teismas neišnagrinės vadinamosios Kauno pedofilijos bylos, kurioje L. Stankūnaitės mažametės dukters tvirkinimu kaltinamas pernai vasarą žuvęs Andrius Ūsas. Esą Panevėžyje ir Vilniuje nagrinėjamos bylos tarpusavyje susijusios, o kai kurie Panevėžyje nagrinėjamai bylai svarbūs dokumentai yra sostinėje. Baudžiamosios bylos teisėjas paprašė papildomų dokumentų, bet vakar jie Panevėžio apylinkės teismo dar nepasiekė. Todėl teismas, išklausęs pasisakymus dėl galimybės tęsti bylos nagrinėjimą, nusprendė jį atidėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, dėl policijos pareigūnų veiksmų L. Stankūnaitė dar pavasarį teismui pateikė 40 tūkstančių litų ieškinį Lietuvos valstybei, o gruodžio 2-ąją vykusiame teismo posėdyje moteris pranešė padidinanti ieškinio sumą iki 100 tūkstančių litų. Tikėtina, kad šioje baudžiamojoje byloje padaugės nukentėjusiųjų. Jais teismo pripažinti paprašė ir L. Stankūnaitės tėvai T. ir S. Stankūnai. Sutuoktinių pora sako, esą dėl policijos pareigūnų veiksmų patyrė didelę žalą, todėl iš valstybės prašysią 40 tūkstančių litų. Be to, buvo užsiminta, kad galbūt ieškinio suma gali didėti ir pasiekti 100 tūkstančių litų.

Raimonda MIKUČIONYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų