REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teorinių galimybių susiformuoti mažumos Vyriausybei yra, tačiau jos nesvarstomos, trečiadienį pareiškė Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Teorinių galimybių yra pačių įvairiausių, bet aš jų nesvarstau. Kaip kareivis Šveikas yra sakęs: negali būti taip, kad nebūtų kaip nors“, – trečiadienį klausiamas, kaip vertina tokią galimybę ir ar pasiruošęs vadovauti mažumos Vyriausybei, sakė Ministras Pirmininkas.

REKLAMA

„Treji metai šitas klausimas yra nuolat užduodamas, treji metai turime tą patį atsakymą: negali būti taip, kad nebūtų kaip nors“, – pridūrė Premjeras.

Mažumos Vyriausybės galimybės neatmetė Seimo Pirmininkė Irena Degutienė.

„Aišku, visaip gali atsitikti. Politikoje vieną dieną gali būti vienoks matymas, kitą dieną gali būti kitoks matymas. Tai niekada nieko negali atsisakyti ir niekada negali prognozuoti, ypač esant tokiai situacijai, kokia šiandien yra situacija, kas bus rytoj. Bet įmanomi visokie būdai“, – trečiadienio rytą „Žinių radijuje“ klausiama, ar negalvojama apie mažumos Vyriausybę politiniuose sluoksniuose, pareiškė I. Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia nematanti rimtos grėsmės žlugti valdančiajai koalicijai. Tiesa, ji neatmeta, kad dirbti galėtų ir mažumos Vyriausybė.

Mažumos Vyriausybė tampa tada, kai parlamente neturi ją palaikančios daugumos. Mažumos Vyriausybę toleruojančios frakcijos atsiduria tarp valdančiųjų ir opozicijos frakcijų. Jos, nors ir nedalyvauja valdančiojoje mažumoje, nuolat kalbinamos palaikyti Vyriausybę ir atitinkamai balsuoti, siekiant užtikrinti parlamento daugumą. Praradusi paramą Vyriausybė gali netekti palaikymo ir veiksnumo. Mažumos Vyriausybė buvo vadovaujant socialdemokratui Gediminui Kirkilui.

Pastaruoju metu valdančiojoje koalicijoje išsiskyrė frakcijų nuomonė dėl naujų mokesčių ir „Sodros“ įmokų pervedimo į privačius pensijų fondus. Tam labiausiai prieštarauja liberalai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų