REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į teismą iškviesti asmenys sužino apie teisėjų ligas tik tada, kai ateina į posėdžių salę sumokėję už parkavimą bei atsiprašę iš darbo.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus teismuose siaučia ligos. Proceso dalyviams atvykus į teismą sekretorės praneša liūdną žinią, jog teisėjas serga ir posėdis yra atidedamas. Narkotikų ir ginklų kontrabandos byloje turėjęs liudyti vyriškis piktinosi, jog jau sumokėjo už parkavimą, atsiprašė visai dienai iš darbo, atsisakė nuo vizito pas gydytoją: „Kaip tai yra, jog teisėjas savaitę serga, o sužinau tik dabar. Kas atlygins nuostolius?“.

REKLAMA

Teisėjų Savickų byloje susirinkę advokatai, kaltinamieji ir kiti proceso dalyviai taip pat teikė priekaištus sekretorei, kad ji nepranešė apie teisėjo ligą ir daugumai teko sumokėti už parkavimą trims – penkioms valandoms.

Nacionalinės teismų administracijos direktoriaus pavaduotojas Česlovas Atkočaitis tegė nežinojęs, jog teisėjai taip masiškai serga: „Reikės kažkaip sugalvoti būdą įspėti žmones. Galbūt tinklapyje ar pranešti ektroniniu  būdu“.

Anot Č. Atkočiaičio, būtų labai brangu kiekvienam proceso dalyviui skambinti ir įspėti: „Kol kas niekas nepaprašė atlyginti žalą. Manau, jog visi supras, kad teisėjai irgi gali sirgti“.

Šiuo metu Vilniaus teismuose serga apie trisdešimt teisėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų