REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinė prokuratūra kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba baigė tirti ir Vilniaus apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl sukčiavimu pasisavintų mokesčių ir turto, dokumentų klastojimo, apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltinimai byloje pareikšti 10 fizinių ir 4 juridiniams asmenims - bendrovėms. Kaltinamieji pasisavino iš valstybės mokesčių už daugiau kaip 1,5 mln. litų, o iš bendrovių - turto beveik už 4 mln. litų.

REKLAMA

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro, kaltinamieji veikė 2006-2009 metais Vilniuje ir Kaune.

A. M. ir G. K. subūrė organizuotas grupes, kurios įvairioms realią ūkinę-komercinę veiklą vykdančioms bendrovėms už tam tikrą atlygį pagamindavo suklastotų jokios veiklos nevykdančių bendrovių buhalterinės apskaitos dokumentų apie tariamai suteiktas paslaugas ar parduotas prekes. Šiuos netikrus dokumentus realiai veikiančių įmonių atstovai įtraukdavo į bendrovių apskaitą ir imituojant tariamus atsiskaitymus pervesdavo pinigus į nusikalstamai veikai nuslėpti naudojamų bendrovių sąskaitas.

REKLAMA
REKLAMA

Pinigus organizuotos grupės nariai išgrynindavo ir pasidalindavo. Taip pat įtraukus minėtus suklastotus dokumentus į realiai veikiančių bendrovių buhalterinę apskaitą būdavo sumažinami valstybės biudžetui mokėtini mokesčiai.

Ikiteisminio tyrimo metu įtariamieji savanoriškai atlygino dalį valstybės biudžetui padarytos žalos, sumokėdami į valstybės biudžetą beveik 1 mln. litų PVM ir pelno mokesčio.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų