REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė nežarsto pažadų, kad neapmokestinus vadinamųjų prabangos prekių nebus įvesti progresiniai ar visuotinis turto mokesčiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mokesčių įstatymus Lietuvoje priima Lietuvos Respublikos Seimas. Taigi finansų ministro pažadai tais klausimais yra kažkoks man nežinomas popžanras“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė I. Šimonytė, klausiama, ar gali pažadėti, kad nebus progresinių mokesčių, visuotinio nekilnojamo turto mokesčio, nepavykus surinkti lėšų iš prabangos mokesčių.

REKLAMA

Antradienį Seimas po pateikimo „palaimimo“ Mokesčio už transporto priemones įstatymo projektą, kuris, pasak Seimo nario konservatoriaus Vito Matuzo, skirtas „prabangai“ apmokestinti, po pateikimo pritarė siūlymui 15 proc. gyventojų pajamų mokesčiu apmokestinti didesnes nei 200 litų per metus palūkanas, gaunamas už vertybinius popierius, bankuose laikomus indėlius ir suteiktas paskolas. Linkstama 1 proc. nekilnojamojo turto mokesčiu apmokestinti didesnės nei 1 mln. litų vertės turtą. Seimas taip pat buvo linkęs kitais metais nepervesti į kaupiamuosius pensijų fondus 2 proc. „Sodros“ įmokų. Tiesa, parlamentarai iki pavasario atidėjo sprendimą dėl progresinių mokesčių įvedimo.

D. Grybauskaitė, trečiadienį viešėjusi Birštone, pareiškė pritarianti nekilnojamojo turto mokesčiui, bet ne pervedimo į privačius pensijų fondus stabdymui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų