REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Arabų pavasario“ aktyvistams trečiadienį Europos Parlamente Strasbūre įteikta Andrejaus Sacharovo premija, praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų premija už nuomonės laisvę atiteko penkiems asmenims. Taip įvertintos pastangos visų, kurie arabų pasaulyje drąsiai kovojo už taiką ir politines permainas, per apdovanojimų ceremoniją sakė Parlamento pirmininkas Jerzy Buzekas.

REKLAMA

A. Sacharovo premiją atsiėmė 26 metų tinklaraštininkė iš Egipto Asmaa Mahfus ir 77 metų Libijos disidentas Ahmedas el Subairas Ahmedas el Sanusis.

Į apdovanojimų ceremoniją neatvyko Sirijoje dingusi žmogaus teisių aktyvistė Rasan Saituneh ir emigracijoje gyvenantis Sirijos karikatūristas Ali Farzatas.

Penktasis laureatas yra gatvės prekeivis iš Tuniso Mohamedas Bouazizis, kuris, susidegindamas, prieš metus pradėjo pirmąjį sukilimą arabų pasaulyje. Tai yra ne pirmas kartas, kai A. Sacharovo premija įteikiama po mirties.

Ši premija pavadinta buvusio sovietų disidento ir Nobelio taikos premijos laureato A. Sacharovo vardu. Ji kasmet įteikiama asmenims, kovojantiems už demokratiją ir žmogaus teises.

„Arabų pavasario“ aktyvistams įteikta A. Sacharovo premija (nuotr. SCANPIX)„Arabų pavasario“ aktyvistams įteikta A. Sacharovo premija (nuotr. SCANPIX)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų