REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugeliui girdėta garsiojo švedų rašytojo Stiego Larssono trilogija „Tūkstantmetis“ įgavo dar vieną kvėpavimą. Į pasaulio kino teatrus pamažu atkeliauja naujoji, holivudinė istorijos pradžia – „Mergina su drakono tatuiruote“. Šią savaitę Londone pristatytas filmas Lietuvos kino teatrus pasieks sausio 6-ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinį vyro vaidmenį filme gavęs Danielis Craigas, vaidinantis žurnalistą Mikaelį Bliumkvistą, bendraudamas su žurnalistais įspėjo, kad naujoji juosta išties pernelyg brutali ir  netinkama jaunuoliams. Interviu BBC aktorius sakė, kad ant padorumo ribos esančios scenos tiksliai atspindi S. Larssono aprašomą smurtą prieš moteris. „Skleidžiama žinia, kad serijiniai žudikai dažniausiai būna vyrai ir jie žudo moteris. Tai – suaugusiems skirtas filmas, tad eidami į kino teatrą geriau sumokėkite auklei. Auklės šios juostos dėka turėtų praturtėti“, – rimtą patarimą juokais nuleido D. Craigas.

REKLAMA

Į vaidmenį įsijautė ne tik dvasia, bet ir kūnu

43-ejų aktorius visai neseniai prisipažino, kad jam patiko tai, jog ruošdamasis šiai juostai galėjo priaugti keletą kilogramų. Nuolat fizinę formą sporto salėje palaikantis D. Craigas tikino buvęs laimingas, galėdamas praleisti kai kurias treniruotes prieš filmavimąsi režisieriaus Davido Fincherio filme. „Buvo labai nesunku. Tiesiog norėjau, kad filme atrodyčiau, kaip normalus žmogus, tad šiek tiek atsipalaidavau nuo treniruočių, valgiau ir gėriau viską, ką norėjau“, – sakė slaptąjį agentą Džeimsą Bondą taip pat vaidinantis aktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Kadras iš filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)Kadras iš filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)

Londono premjeroje žavinga balta „Givenchy“ suknele pasirodžiusi 26-erių Rooney Mara visai nepriminė savo tamsios herojės, kompiuterių įsilaužėlės Lisbet Salander. „Jie nudažė mano plaukus, išskutinėjo galvą, įvėrė auskarus antakiuose. Beveik visi auskarai buvo tikri. Šis vaidmuo buvo intensyviausias per visą mano karjerą ir pareikalavo rimto pasiruošimo, tačiau buvau skaičiusi S. Larssono knygas ir nė neįsivaizdavau galinti atsisakyti“, – kalbėjo mažai iki šiol žinoma aktorė, kovoje dėl Lisbet Salander vaidmens nurungusi tokias konkurentes kaip Natalie Portman, Carey Mulligan ir Kristen Stewart.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmuosiuose kritikų atsiliepimuose holivudiškoji „Mergina su drakono tatuiruote“ vertinama palankiai. „Entertainment Weekly“ juostą pavadino užvedančiu filmu, kurio metu publika virsta uždraustojo vaisiaus fanatikais ir skyrė aukščiausią įvertinimą. „The New Yorker“ apžvalgininko teigimu, filmas niūrus, bet užburiantis ir hipnotizuojantis, pateikiantis šalto pasaulio vaizdus, kuriuose tarp pasikartojančios išdavystės vis sužiba ištikimybė.

Kaip anksčiau yra žadėjęs juostos režisierius D.Fincheris, jo trileris nėra tiesiog nauja švedų sukurto originalo versija. Amerikiečio filme ypatingą vaidmenį atlieka meistriškai parinktas unikalus garso takelis, o kai kurios istorijos detalės interpretuojamos naujai, šiek tiek kita ir filmo pabaiga.

Provokuojanti ir įtraukianti „Mergina su drakono tatuiruote“ (žiūrovams nuo 16 metų) Lietuvoje bus rodoma nuo 2012-ųjų sausio 6-osios.

Filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ anonsas:


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų