REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinis direktorius Gediminas Grina sako, kad kadenciją baigusio Prezidento Valdo Adamkaus dienoraščių knygoje VSD paslapčių nebuvo atskleista.

REKLAMA
REKLAMA

„VSD įvertino knygos turinį pagal savo kompetenciją, kiek priklausė pažiūrėti, ar neatskleistos VSD paslaptys. Įvertinę visą medžiagą mes neradome priežasčių, kad galėtumėme teigti, jog buvo atskleistos VSD paslaptys. Sakykime, dėl kitų institucijų mes negalime spręsti, nes mes nebūtinai esame paslapčių subjektai“, – trečiadienį žurnalistams sakė G. Grina, atvykęs į Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdį.

REKLAMA

Ar gali būti knygoje atskleistos kitų institucijų paslaptys, VSD vadovas nebuvo linkęs komentuoti. „Aš už kitas institucijas negaliu kalbėti, bet VSD paslapčių nebuvo atskleista“, – sakė G. Grina.

VSD vadovas teigė pats asmeniškai V. Adamkaus knygos neskaitęs. „Pats asmeniškai neskaičiau, skaitė žmonės, kurie atsakingi už informacijos apsaugą“, – žurnalistams sakė G. Grina.

Generalinė prokuratūra buvo prašiusi VSD įvertinti, ar V. Adamkaus knygoje nebuvo atskleistos valstybės paslaptys.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento V. Adamkaus dienoraščių knyga „Paskutinė kadencija: Prezidento dienoraščiai“ pasirodė šių metų lapkritį. Dešimt metų (1998-2003 ir 2004-2009 m.) šaliai vadovavusio Prezidento V. Adamkaus knygoje skelbiami jo dienoraščiai, atspindintys laikotarpį po 2003 metų Prezidento rinkimų ir jo antrosios kadencijos įvykius.

Leidyklos „Tyto alba“ išleisti užrašai skaitytojui leidžia žvilgtelėti į politinių debatų užkulisius.

Prezidentas ne vien detaliai aprašo įvykius, bet ir juos atvirai vertina, komentuoja, pateikia politikų portretų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų