REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės „Ekoratas“ akcininkas Rimantas Juškevičius ir jo šeimos nariai įtariami klastoję dokumentus, kurie suteikė jiems teisę dideliais kiekiais gabenti uogas ir grybus į Europos Sąjungos šalis.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai pateikė įtarimus dėl sukčiavimo R. Juškevičiui, jo žmonai  ir broliui Almantui Juškevičiui .

REKLAMA

R. Juškevičiaus žmoną, kuri ėjo sandėlio vadovės pareigas, ir jo brolį , vadovaujantį bendrovei „Ekoratas“ teismas suėmė 20 parų.  Pačiam R. Juškevičiui skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, paimti jo  dokumentai.

Kadangi sulaikymas ir kratos įvyko prieš kelias savaites, suėmimo terminas jau baigėsi, į laisvę paleistiems įtariamiesiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro nutarimu įtariamiesiems paskirtas laikinas nuosavybės teisių apribojimas į turtą, kurio vertė siekia 1 milijoną litų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu, atliekant nusikalstamos veiklos tyrimą, siekiama išsamiai ir visapusiškai nustatyti įtariamųjų ir jų bendrininkų neteisėtai ir nusikalstamai gautas pajamas ir turtą tam, kad teisminio proceso metu būtų galima taikyti išplėstinį turto konfiskavimą, teigia FNTT pareigūnai.

Pasak pareigūnų, „Ekoratas“ yra Juškevičių šeimos verslas. Dar šiemet čia dirbo ir R. Juškevičiaus sūnus 27 metų Marius Juškevičius.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Vilniaus apygardos valdyba ir  Vilniaus apygardos prokuratūra atliekamame  išaiškino nelegalų Dzūkijoje veikusį grybų ir uogų prekybos tinklą, kurio šešėlinė apyvarta per pusantrų metų siekė apie 5 milijonus litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į pareigūnų akiratį pateko bendrovės „Ekoratas“ akcininkas Rimantas Juškevičius bei jo šeimos nariai, tarp jų ir R. Juškevičiaus sūnus Marius – buvęs Varėnos vicemeras.

Tikrindami operatyvinę informacija ir bendradarbiaudami su Valstybine mokesčių inspekcija, FNTT tyrėjai nustatė, kad Varėnoje veikianti įmonė, kaip įtariama, klastojo įsigijimo ir pardavimo dokumentus ir remdamasi jais supirkinėjo didelius kiekius įvairių grybų ir uogų, kurie vėliau buvo išgabenami ir realizuojami įvairiose Europos Sąjungos valstybėse.

REKLAMA

Surinkta duomenų, kad organizuotos grupės nariai įsteigė nelegaliai veikusių supirktuvių tinklą Alytaus, Lazdijų, Varėnos, Šalčininkų rajonuose ir dideliais kiekiais be dokumentų supirkdavo miško gėrybes. Po to, siekiant legalizuoti grybų įgijimą, buvo išrašomi tikrovės neatitinkantys bendrovės „Ekoratas“ apskaitos dokumentai (grynųjų pinigų išmokėjimo kvitai) ir jų pagrindu įtariamieji iš kasos išimdavo dideles sumas grynųjų pinigų.

FNTT tyrėjai, tikrindami griežtos apskaitos pinigų išmokėjimo dokumentus, nustatė ir tikrovės neatitinkančių faktų. Pavyzdžiui, dalis asmenų, neva gavusių grynuosius pinigus, iš viso neegzistuoja, kita dalis – jau mirę. Įtariama, kad tokiu būdu klastodama apskaitos dokumentus organizuota grupė įgydavo buhalterijoje neapskaitytų lėšų ir padidindavo bendrovės sąnaudas. Atskleista, kad pelno mokesčio deklaracijose buvo įrašomi melagingi duomenys ir sumažinamas mokėtinas pelno mokestis. Paskaičiuota, kad iš viso organizuota grupė galėjo valstybės biudžetui padaryti daugiau nei 660 tūkstančių litų žalą, pranešė FNTT.

REKLAMA

Bendrovėje, kurioje dirbo organizuotos grupės nariai, bei jų gyvenamosiose vietose FNTT tyrėjai atliko kratas. Kratų metu rastos 22 tonos sukrautų į vilkiką ir paruoštų gabenti į Vakarų  Europą įvairių uogų, kurių vertė apie 200 tūkstančių litų.

Patikrinus uogų pervežimo dokumentus nustatyta, kad jie suklastoti ir išrašyti visai kitos įmonės vardu. Taip pat kratų metu paimti suklastoti bendrovės „Ekoratas“ buhalterinės apskaitos dokumentai, užrašai, kurie gali būti juodraštiniai, kompiuterinės laikmenos ir kiti duomenys, bylojantys apie bendrovėje tvarkomą juodąją buhalterinę apskaitą. Beje, R. Juškevičiaus ir jo žmonos namuose įmonės buhalterinius dokumentus pareigūnai aptiko katilinėje – įtariama, kad juos ketinta sudeginti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų