REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujienų portalas „Mercury News“ praeitą savaitę pranešė, kad trys „Google“ vadovai, Larry Page‘as, Sergey Brinas ir Ericas Schmidtas, siūlo sumokėti 33 mln. JAV dolerių už istorinio lėktuvų angaro Moffett Field restauracijos darbų užbaigimą. Milžiniškas pastatas, kuris buvo pastatytas 3-ajame dešimtmetyje ir yra vadinamas Pirmuoju angaru, yra netoli kompanijos būstinės „Googleplex“. Taip pat yra žinoma, kad „Google“ vadovai turi gavę specialų NASA leidimą ten laikyti savo lėktuvus.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau portalas „TechCrunch“ rašo, kad šiais lėktuvais naudojasi ne „Google“ kompanija, o ribotos atsakomybės įmonė (LLC) pavadinimu H211, kuri neturi jokių oficialių ryšių su „Google“. H211 operacijų direktorius Kenas Ambrose‘as paskelbė apie siūlomą finansavimą per praeitą savaitę įvykusį susitikimą ir išreiškė savo nusiskundimą tuo, jog NASA per ilgai delsia atsakyti į pasiūlymą.

REKLAMA

Iš pažiūros „Google“ pasiūlymas atrodo labai kilnus. Projektui užbaigti trūksta mokesčių mokėtojų pinigų ir tai sukėlė būgštavimų, jog pastatas apskritai gali būti nugriautas.

Tačiau, kaip praneša „Mercury News“, „Google“ vadovai siekia sau naudos – jie nori panaudoti iki dviejų trečdalių esančio ploto, kuriame galėtų laikyti savo lėktuvus, kurių trys technologijų milžinės vadovai iš viso turi net 8. Dauguma Pirmojo angaro komiteto narių bei vietinė Kongreso narė pritaria šiam siūlymui, tačiau gali iškilti tam tikrų problemų dėl viešų ir privačių interesų suderinimo.

REKLAMA
REKLAMA

2007 metais „TechCrunch“ pranešė, kad „Google“ vadovai įsigijo pirmąjį reaktyvinį keleivinį lėktuvą, modifikuotą „Boeing 767“. Be to jiems dar priklauso ir du „Gulfstream V“ verslo klasės lėktuvai. Kiek vėliau, tais pačias metais jie įsigijo „Boeing 757“ lėktuvo modelį. 2008 metais „The New York Times“ pranešė, kad trijulė prie savo turimų lėktuvų pridėjo „Dornier Alpha“ naikintuvą.

Praėjusią savaitę vykusio susitikimo metu vienas iš Pirmojo angaro komiteto narių teigė nenorintis, kad po susitarimo pasirašymo ant angaro atsirastų didžiausias „Google“ užrašas. K. Ambrose‘as teigė, kad „Google“ komanda to taip pat nenori.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visais šiais „Google“ lėktuvais naudojasi ne vien tik „Google“ vadovai ir jų draugai. NASA šiais lėktuvais skraido su savo tyrėjų komandomis ir savo įranga, kuomet surinkinėja duomenis moksliniams tyrimams.

Viena vertus „Google“ vadovai savo pinigus gali leisti kaip tik panorėję. Jų laikas yra labai vertingas ir skraidymas lėktuvais leidžia jiems dirbti kur kas efektyviau. Kita vertus, privačių lėktuvų naudojimas neprisideda prie aplinkosaugos, ypatingai turint omenyje tai, kad tai yra kompanijos, kuri save vadina „žaliąja“, vadovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų