REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turtingi krepšininkai nusipirko laisvę

Galima drąsiai teigti, kad 25 metų amerikietis Deivonas Džefersonas ir jo bendraamžis Tivainas Maki yra gimę po laiminga žvaigžde. Juk eiliniai mirtingieji moka pinigus už tai, kad pamatytų krepšinį, o šiems vaikinams mokama, kad jie krepšinį žaistų ir kiti galėtų tai pažiūrėti.

REKLAMA
REKLAMA

Abu juodaodžiai amerikiečiai žaidžia Valdemaro Chomičiaus treniruojamoje Rusijos miesto Liubercų komandoje „Triumf“.

REKLAMA

Gruodžio 1-ąją „Triumf'as“ žaidė Baltijos krepšinio lygos rungtynes Šiauliuose su šio miesto komanda ir gavo į kaulus rezultatu 94:101.

Gal dėl to pralaimėjimo atsiradusios blogos nuotaikos, nors labiau tikriausiai dėl to, jog komanda jau savaitę trankėsi kelionėje po įvairius miestus, vakare šeši „Triumf'o“ krepšininkai nutarė prasiblaškyti ir nuvyko į Šiaulių centre esantį populiarų naktinį klubą „Mega“. Blaškomasi buvo vietinių merginų kompanijoje siurbčiojant kokteilius.

REKLAMA
REKLAMA

Į dantis – su meile

Apie trečią nakties „Triumf'o“ krepšininkai pasijuto apgirtę. Tačiau, užuot pėdinę į viešbutį, ėmė ieškoti nuotykių – kabinėjosi prie klubo personalo, patys nežinodami ko, aplinkiniams kibo į atlapus.

Raminti sportininkų šoko klubo apsaugos darbuotojai. Tuomet išaiškėjo, jog Deivonas su Tivainu turi gabumų ne tik krepšiniui, bet ir boksui.

Apsaugininkus mušė abu krepšininkai, bet ypač pasireiškė girtesnis D. Džefersonas, smūgiuodamas tatuiruotais kumščiais. Ant dešiniojo kumščio pirštų jam ištatuiruotas angliškas žodis „hate“ – „neapykanta“. Neapykanta buvo itin stipri – nuo šio kumščio smūgio vienas apsaugininkas krito sulaužyta nosimi. Tada Devonas atsivėdėjęs rėžė kairiuoju kumščiu, ant kurio ištatuiruota „love“ („meilė“). Smogė su tokia meile, kad antras apsauginis nulėkė į pakampę ir apsilaižęs iš burnos išspjovė nuskeltą dantį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Matydami, kad bus rimtų bėdų, kiti keturi mažiau girti (o gal tiesio gudresni) „Triumf'o“ krepšininkai išsilakstė, tik D. Džefersonas su T. Maki siautėjo toliau.

Nenurimo net policijoje

Iškviesti policijos patruliai įsisiautėjusių, triumfuojančių „Triumf'o“ legionierių irgi nesuraitė tol, kol nepanaudojo elektrošoko. Dar nėra gimęs toks stipruolis, kuris atlaikytų šio „Tazer“ markės ginklo net 1200 voltų įtampos elektros impulsus, todėl netrukus abu mušeikos bejėgiai purtėsi ant klubo grindų.

Policijos komisariate D. Džefersonui buvo nustatytas vidutinis (1,73 promilės), o Tivainui Maki – lengvas (1,31 promilės) girtumas.

REKLAMA

Agresyvusis D. Džefersonas nenurimo net policijoje – jis apspjaudė pareigūnus. Vėliau jie liūdnai juokavo, kad šis juodaodis spjaudo taikliau nei mėto tritaškius...

Kitos dienos popietę abu aršuoliai iš areštinės buvo atvežti į Šiaulių miesto teismą. Čia D. Džefersonui už policininkų apspjaudymą buvo skirta 500 litų administracinė bauda.

Po to abu krepšininkai buvo teisiami už chuliganizmą bei apsaugininkų sužalojimą (pastarasis buvo pripažintas nesunkiu sveikatos sutrikdymu).

Sutiko užmokėti

Tada prasidėjo įdomiausia šios istorijos dalis. Išgirdę, kad gresia būti įkalintiems iki 3 metų, mušeikos susiėmė už galvų, bet pralinksmėjo sužinoję, jog su nukentėjusiaisiais įstatymas leidžia ir susitaikyti. Šioje santvarkoje, kur jau ir garbė bei orumas įkainojami pinigais, savo kainą turi ir sumušimai. Abi pusės susiderėjo, kad už nuskeltą dantį D. Džefersonas sumokės 5000 litų, o už sulaužytą nosį – dar dukart tiek.

REKLAMA

Tai daug ar mažai? Eiliniam piliečiui – nemažai. Šiaip ar taip, Šiauliuose būta diskusijų, jog milžiniškus honorarus gaunantys krepšininkai galėjo būti išpurtyti smarkiau.

D. Džefersonas nedelsdamas aprištanosiui apsaugininkui paklojo 10 „gabalų“, bet „nuskeltadančiui“ įteikė tik 1000 litų, nes tądien daugiau neturėjo. Patikėjęs krepšininko garbės žodžiu, apsaugininkas pasirašė, kad atleidęs aukštaūgiui savo skriaudikui.

Bylos nutrauktos

Po tokio incidento „Triumf'o“ treneriui V. Chomičiui net buvo sutrikusi širdis, tačiau per kelias ligoninėje praleistas dienas jos ritmas buvo normalizuotas ir treneris kartu su abiem juodaodžiais auklėtiniais vėl atvyko į Šiaulių miesto teismą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, ten prisistatė ir apsaugininkas nuskeltu dantimi. Jis iš karto griebė jautį už ragų, tiksliau – T. Maki už jo iki pusės užpakalio nusmukusių kelnių (tokia mada) ir paklausė, kur žadėtieji 4000 litų. Krepšininkai su treneriu paprašė palūkėti teismo sprendimo.

Netikėtumų neįvyko – netrukus įėjęs teisėjas paskelbė, kad abiem JAV piliečiams iškeltos baudžiamosios bylos nutraukiamos, mat su nukentėjėliais susitaikyta. Abu mušeikos perduodami treneriui V. Chomičiui, kuris 2000 litų laiduoja, jog D. Džefersonas ir T. Maki visus metus nepadarysią naujo nusikaltimo. Jei padarytų, tai užstatas – baugu pagalvoti! – būtų konfiskuotas.

REKLAMA

Viskas perkama...

Aiškiai pralinksmėjęs D. Džefersonas padavė apsaugininkui 4000 litų. Šis juos demonstratyviai perskaičiavo ir nepatenkintas murmėdamas po nosimi išpėdino.

Tivainas Maki „Akistatai“ pareiškė, kad klube buvęs apsaugininkų užpultas. Girdi, jei apsaugininkai būtų supratę angliškai, konfliktas nebūtų įvykęs. Na o D. Džefersonas pasistiebusiai televizijos žurnalistei, virš galvos laikančiai mikrofoną, paporino daugiau po rungtynių į klubus neisiąs – geriau viešbutyje žaisiąs kompiuterinius žaidimus. Dar pasiklausę, koks čia miestas ir kiek truksią pasiekti Vilnių, iš kurio laukia skrydis į Rusiją, juodaodžiai krepšininkai išėjo iš teismo.

REKLAMA

Atsisveikindamas V. Chomičius žurnalistams pridūrė, kad jo auklėtiniai labiau nei Lietuvos teismo bijo komandos vadovų, kurie tikriausiai skirsią visokių vidinių komandos baudų bei nuobaudų.

Na o mums, eiliniams eilines algas uždirbantiems mirtingiesiems, belieka prašyti teisėjų sudaryti lentelę, kiek kainuoja minimalią algą gaunančiajam duoti į snukį, kiek – verslininkui sulaužyti žandikaulį. Kiek įkainota turtuolio sulaužyta nosis bei išmuštas dantis – jau žinome...

Sigitas STASAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų