REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas pradėjo svarstyti parlamentaro Juliaus Veselkos pateiktas Pelno mokesčio įstatymo pataisas, kuriomis siūloma nuo 15 iki 20 proc. padidinti pelno mokesčio tarifą.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį už šias pataisas po pateikimo balsavo 52 Seimo nariai, prieš – 11, susilaikė 34 Seimo nariai. Pritarus projektui po pateikimo, toliau jis bus svarstomas pagrindiniu paskirtame Biudžeto ir finansų komitete. Seimas taip pat nusprendė dėl siūlomų pakeitimų prašyti Vyriausybės išvados. Projektą Seimo posėdyje numatoma svarstyti Seimo pavasario sesijoje.

REKLAMA

Siūlomais pakeitimais numatoma, kad palūkanos ir pajamos iš paskirstytojo pelno apmokestinamos skirtingais tarifais, priklausomai nuo to, kokio dydžio pajamos yra gaunamos. Pajamos iš paskirstytojo pelno iki 15 tūkst. litų būtų apmokestinamos 5 proc. mokesčio tarifu, pajamos iš paskirstytojo pelno nuo 15 iki 96 tūkst. litų – 15 proc. mokesčio tarifu, pajamos iš paskirstytojo pelno nuo 96 tūkst. litų – 25 proc. mokesčio tarifu.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal pataisas palūkanoms, gautoms už indėlius ir (ar) už pinigų skolinimą fiziniams asmenims, kai gautų palūkanų suma iki 15 tūkst. litų, būtų taikomas 0 proc. mokesčio tarifas, palūkanų sumai nuo 15 iki 100 tūkst. litų – 5 proc. mokesčio tarifas, palūkanų sumai nuo 100 tūkst. litų – 10 proc. mokesčio tarifas.

Teikiamomis pataisomis taip pat numatoma taikyti 20 proc. mokesčio tarifą gautai paramai, panaudotai ne pagal Labdaros ir paramos įstatyme nustatytą paramos paskirtį, taip pat iš vieno paramos teikėjo per mokestinį laikotarpį grynais pinigais gautą paramos dalį, viršijančią 250 MGL dydžio sumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų