REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Žmogaus muzikalumas yra įgimtas – vos išgirdęs pirmąsias natas gali pasakyti, ar žmogui skirta dainuoti“,- teigia muzikinio realybės šou „Kelias į žvaigždes 2“ nugalėtojas Merūnas Vitulskis. Kartu su kitais profesionalais – Violeta Tarasoviene, Jurgiu bei Erica Didžiuliais ir Egidijumi Sipavičiumi jis taps dar vienu projekto „Lietuvos balsas“ mokytoju, perduodančiu visą savo vokalinę, sceninę ir netgi gyvenimišką patirtį.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Lietuvos muzikinėje padangėje besisuka dar tik penketą metų, Merūnas jau gali pasigirti visa puokšte laimėjimų, tarp kurių – nugalėtojo vardas tarptautiniame konkurse „Laagna Laul“ Estijoje ir Grand Prix tarptautiniame dainų festivalyje „Canzoni dal Mondo“ Italijoje. Ne mažiau nei konkursų komisijos jį vertina ir mūsų šalies klausytojai, plūstantys į atlikėjo koncertus, o taip pat ir teatro mėgėjai – dainininkas vaidino Vilniaus mažojo teatro režisieriaus Gyčio Padegimo spektaklyje „Meistriškumo pamoka“. Visų šių veiklų sūkuryje tenoras nuo šiol – ir oficialus „Lietuvos balso“ mokytojas, visa galvą pasinėręs į pasiruošimą projektui.

REKLAMA

„Jaučiu iš tiesų didelę atsakomybę – šis projektas yra labai rimtas, jis mane itin sudomino ir įtraukė. Jau peržiūrėjau visų šalių, kuriose jis vyko, dalyvių pasirodymus ir tikrai esu pasinėręs visa galva“, - pasakojo dainininkas.

Pats šlovės sulaukęs dalyvaudamas realybės šou, Merūnas puikiai žino, ką reiškia staigiai išgarsėti, todėl stengsis savo mokinius tam psichologiškai paruošti. „Bandysiu jiems visų pirma duoti suvokimą, kad muzikantas turi sunkiai dirbti ir kad tai, ką vaizduoja spauda, tas rožinis gyvenimas su populiarumu ir garbe dažnai kainuoja privatumą ir kitus dalykus, kuriuos turi aukoti“,- sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Operiniu vokalu galintis besididžiuoti atlikėjas mokinius sau rinksis pagal balso spalvą ir originalumą, tačiau mokys juos ne tik vokalinių dalykų. „Kiekvieno iš mūsų yra skirtingi privalumai ir trūkumai. Vienam gal reikės sceninių įgūdžių, kitas gal bus susikūprinęs ir reikės taisyti jo laikyseną, o trečio gal visi šie įgūdžiai bus geri ir koncentruosimės tik ties balsu. Bet kuriuo atveju, tikiuosi, kad mokiniais patys norės mokytis ir tobulėti. Nes aš galiu būti tik gairė, nukreipianti juos tinkama linkme, tačiau žinių už juos neįsisavinsiu. Žodžiu, būsiu griežtai geras“, - žada Merūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kas nugalės renkantis mokinius – griežtumas ar gerumas, pamatysime jau pirmajame „Lietuvos balso“ etape, aklosiose perklausose, kur kiekvienas mokytojas išsirinks sau mokinius tik pagal balsą. Išrinktieji keliaus į antrąjį etapą – kovas, kuriose mokytojai vertins savo mokinius ir spręs, kas turi iškristi, o kas – keliauti į finalą. Čia susitiks ne tik geriausieji Lietuvos balsai, bet ir patys mokytojai bei užsienio atlikėjai, su kuriais bus ruošiami bendri dalyvių pasirodymai.

Gyvu garsu, ryškiausiomis žvaigždėmis ir galingiausiais balsais pažymėtame finale paaiškės, kam atitenka pagrindinis prizas – kontraktas su didžiausia pasaulyje garso įrašų kompanija „Universal Music“. O kartu paaiškės ir kas iš visų mokytojų – Merūnas Vitulskis, Violetas Tarasovienė, Jurgis ir Erica Didžiuliai ar Egidijus Sipavičius – sugebėjo atrasti tikrąjį Lietuvos balsą!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų