REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismas antradienį išnagrinėjęs buvusių Arūno Valinsko bendražygių – Vyto Karsoko, Ingridos Juočienės, Dainiaus Stelmoko ir Justino Daubaro – skundus dėl jiems skirtos piniginės baudos nutarė, kad bauda skirta pagrįstai.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienam jų teks sumokėti po kelis tūkstančius litų už tai, kad į parašų rinkimo lapus įrašė išgalvotų asmenų duomenis, vėliau juos perdavė Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkui Zenonui Vaigauskui. Prokuratūros teigimu, išanalizuoti 766 parašų rinkimo lapai, kuriuose buvo daugiau nei 21 tūkst. piliečių parašų.

REKLAMA

Pagrindinį kaltinamąjį – štabo vadovą Vytą Karsoką – Vilniaus antrosios apylinkės teismas nubaudė 50 minimalaus gyvenimo lygio (MGL) dydžio suma, tai yra 6,5 tūkst. litų bauda. Prokuroras prašė skirti daug didesne bauda.

Tokiomis pat baudomis nubausti ir Dainius Stelmokas, Justinas Daubaras ir Ingrida Jočienė

Generalinės prokuratūros prokuroro Aleksandro Kazakovo teigimu, kaltinamieji veikė kaip bendrininkų grupė, bet kaltinamieji tai neigia, sakydami, kad noras klastoti parašus kilo spontaniškai.

REKLAMA
REKLAMA

„Nusikaltimas nesunkus, bet jis daro žalą valstybės institucijų prestižui“, – sakė prokuroras A. Kazakovas. Jis mano, kad lengvinančių aplinkybių byloje nėra, nes kaltinamieji kaltę pripažino tik iš dalies.

D. Stelmokas, J. Daubara ir I. Jočienė yra prisipažinę, kad 2009 metų balandžio 1-ąją Seimo Konstitucijos salėje klastojo parašus ir į parašų rinkimo lapus įrašė išgalvotus žmones.

Parašai klastoti 2009-ųjų balandžio 1-ąją, kad tuometinis Seimo pirmininkas, Tautos prisikėlimo partijos lyderis A. Valinskas galėtų dalyvauti prezidento rinkimuose. Paaiškėjus, kad trūksta 800 parašų, nuspręsta tuščias grafas užpildyti prasimanytais vardais ir pavardėmis, išgalvojant jų kitus anketinius duomenis bei asmens dokumentų serijas ir numerius. Bylos duomenimis, nustatyta, jog suklastoti 98 parašai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Valinskas surinktus parašus įteikė VRK, bet netrukus atsiėmė savo kandidatūrą.

Kaip žinoma, Dalios Grybauskaitės laimėtuose prezidento rinkimuose ketino rungtis ir Tautos prisikėlimo partijos lyderis A. Valinskas, tačiau jis savo kandidatūrą rinkimų įkarštyje atsiėmė, paaiškėjus, kad akivaizdžiai trūksta jį remiančių Lietuvos žmonių parašų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų