REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Iki šiol negaliu patikėti, kad šiais laikais gimdymas gali baigtis klinikine mirtimi ir suluošintu gyvenimu. Noriu užkirsti kelią tokioms tragedijoms“, – į „Akistatos“ kūrybinę grupę kreipėsi jaunos gimdyvės mama Danguolė Lizūnienė. Jau rytoj, trečiadienį, gruodžio 14 dieną, TV3 eteryje „Akistata“ aiškinsis: ar tiesa, kad dėl košmaru virtusio jaunos mamos ir jos kūdikėlio likimo kaltas girtas medikas?

REKLAMA
REKLAMA

„Tą lemtingą rytą dukra atsikėlė vos prašvitus: džiaugėsi, kad jai nubėgo vandenys – juk pagaliau pasaulį išvys ilgai lauktas kūdikėlis. Nieko blogo neįtardamas būsimas Rūtos vyras nuvežė ją į Ukmergės ligoninę“ , – tragedija virtusią dieną prisimena 23-ejų Rūtos mama.

REKLAMA

Nors ant gimdymo stalo Rūta buvo paguldyta vos prašvitus, Cezario pjūvį buvo nuspręsta daryti tik vakare – kai pavojus jau buvo iškilęs ir būsimai mamai, ir jos dar negimusiai dukrytei. Kaip tik tada ligoninės anesteziologijos ir reanimacijos skyriaus vedėjas Aronas Movšovičius gimdyvei atliko spinalinę nejautrą – į stuburą suleido vaistų. Po šios procedūros Rūtai sustojo kvėpavimas, širdies darbas – ją ištiko klinikinė mirtis.

REKLAMA
REKLAMA

Reanimacija, tris savaites trukusi koma, daugiau nei trys mėnesiai ligoninėje ir baisios pasekmės: aktyvi ir bendrauti mėgusi jauna moteris visiškai nieko nebeatsimena, vaikščioti gali tik padedama kitų žmonių, sunkiai orientuojasi aplinkoje ir vos gali kalbėti. Rūta neatsimena nei to, kad buvo nėščia, nei to, kad namie krykštaujantis kūdikis – jos taip laukta dukrytė.

„Vargšas nelaimingas vaikelis, kuris neturi mamos. Vieną minutę ji prisimena, kad tai jos kūdikis, o kitą – klausia kieno čia vaikas“, – su ašaromis akyse pasakoja D. Lizūnienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rūtos mama įsitikinusi – šios tragedijos kaltininkas – medikas, kuris operacijos metu esą buvo neblaivus: „Ukmergėje sklinda kalbos, kad jis buvo toks girtas, kad nuo stalo jį turėję nuvesti.“

Ne vienerius metus, dar prieš šią tragediją, Ukmergėje netilo kalbos, kad medikas turįs bėdų dėl alkoholio. Praėjus mėnesiui po šio įvykio, A. Movšovičius buvo atleistas iš darbo – už tai, kad darbo vietoje pasirodė neblaivus. Ukmergės ligoninės vadovybė tvirtina, jog šis sprendimas niekaip nesusijęs su „Akistatos“ tiriamu įvykiu.

REKLAMA

Laidos komanda kartu su neįgaliosios mama nuvyko į ligoninę, kur vos prieš pusmetį įvyko skaudžiausia nelaimė, Rūtai negrįžtamai pakeitusi gyvenimą. Vyriausiasis ligoninės gydytojas Algimantas Velička garantavo, jog yra visos audito išvados – kas nutiko tą lemtingą dieną, tik sako jų neprisimenantis.

„Atsimenu tik tiek, kad medikas tikrai buvo blaivus ir viską darė tinkamai. Tai buvo tiesiog natūralios komplikacijos“, – moteriai, kuriai šiandien tenka globoti ne tik neįgalią dukterį, bet ir mamos neturinčią anūkę, aiškino A. Velička.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų