REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pašalpa mokiniams (angl. pupil premium) iš nepasiturinčių šeimų Anglijos mokyklose kitąmet didės, praneša BBC. Vyriausybė pažadėjo, kad 2012 metais kiekvienam tokiam moksleiviui skirs 600 svarų. Šiais metais išmokos dydis siekė 488 svarus.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad daugiausia paramos gaus Birminghamo ir Kento mokyklose besimokantys vaikai.

Vaikų ministrė Sarah Teather pareiškė, kad pašalpos padidinimas padės švietimo įstaigoms spręsti turtinės nelygybės problemą, „kuri buvo mūsų šalies sistemos dalimi per ilgai“.

REKLAMA

Tačiau Britanijos mokytojų sąjungos generalinio sekretoriaus pavaduotojas Martinas Johnsonas šį valdžios sprendimą sumenkino, sakydamas, kad „tai tik mažėjančio išteklių puodo Anglijos mokykloms perskirstymas“.

Anksčiau buvo skelbta, kad valstybės parama bus padidinta kiekvienam vaikui, kuris buvo užsiregistravęs nemokamiems pietums savo mokykloje per pastarąjį šešerių metų laikotarpį. Skaičiuojama, kad į šią kategoriją pateks maždaug ketvirtadalis moksleivių iki 16 metų, arba skaičiais – 1,8 milijono.

Pastebima, kad daugelis šeimų, kurios užregistruoja savo vaikus nemokamam maitinimui pradinėse klasėse, vėlesniais metais to atsisako. Pagal turinčią įsigalioti tvarką, į finansinę paramą jie taip pat galės pretenduoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų