REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2011 m. gruodžio 9 d. uždarajame posėdyje Vertybinių popierių komisija (VPK) paskyrė 1 tūkst. Lt baudą AB „Žemaitijos pienas“ generaliniam direktoriui Algirdui Pažemeckui už pirkimo sandorių dėl vadovaujamo emitento vertybinių popierių sudarymą draudžiamu laikotarpiu, kai dar nėra viešai paskelbti bendrovės veiklos rezultatai.

REKLAMA
REKLAMA

VPK, atlikusi tyrimą, nustatė, kad A. Pažemeckas 2011 m. rugpjūčio 9 d. pateikė pirkimo pavedimą dėl vadovaujamo emitento vertybinių popierių, kuris buvo įgyvendintas draudžiamu laikotarpiu 2011 m. rugpjūčio 11 d., t. y. buvo nupirkta 23 000 vnt. AB „Žemaitijos pienas“ akcijų už 14 490 EUR, nors 6 mėn. finansinė informacija viešai per AB NASDAQ OMX Vilnius naujienų sistemą buvo paskelbta tik 2011 m. rugpjūčio 30 d.

REKLAMA

Kitas draudžiamu laikotarpiu sudarytas sandoris – 2011 m. gegužės 16 d. užbiržinis sandoris dėl 3 310 vnt. AB „Žemaitijos pienas“ akcijų pirkimo, nors bendrovės trijų mėnesių preliminarūs veiklos rezultatai buvo paskelbti tik 2011 m. gegužės 30 d.

Atitinkamais veiksmais A. Pažemeckas pažeidė Finansinių priemonių rinkų įstatymo 63 str. 5 d., kuri numato, kad emitento vadovams ir su jais glaudžiai susijusiems asmenims draudžiama sudaryti sandorius, išskyrus dovanojimo ir paveldėjimo sandorius, dėl jų vadovaujamo emitento vertybinių popierių ir dėl išvestinių ar kitų su tais vertybiniais popieriais susietų finansinių priemonių nuo ataskaitinio laikotarpio pabaigos iki ataskaitinio laikotarpio rezultatų paskelbimo, įskaitant rezultatų paskelbimo dieną.

Skirdama baudą, VPK atsižvelgė į nustatytas lengvinančias aplinkybes: nėra pagrindo teigti, kad buvo pasinaudota viešai neatskleista informacija, taip pat nenustatyta, kad buvo padaryta žala bei įtaka finansinių priemonių rinkai ar suklaidinti investuotojai. Be to, A. Pažemeckas nurodė, kad dėl pažeidimų gailisi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų