REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (ONTB) pareigūnai sulaikė asmenis, Klaipėdos mieste platinusius narkotines medžiagas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot pranešimo, kriminalistai sulaikė tris narkotinių medžiagų platintojus: 18–21 metų amžiaus jaunus vyrus, kurie, kaip įtariama, platino kanapes ir jų dalis.

REKLAMA

Policijos operacijų metu sulaikyti keturi asmenys, kurie įgijo ar pasikėsino įsigyti įtariamųjų platinamas medžiagas.

Be to, Klaipėdos apskrities ONTB pareigūnai išsiaiškino, kad kartu su nurodytais narkotikų prekeiviais kanapes ir jų dalis Klaipėdos mieste platino dar vienas anksčiau neteistas ir niekur nedirbantis vaikinas.

Nustatyta, kad šis jaunuolis ir dar du jo 19–21 metų amžiaus bendrininkai, turėdami duomenų, kad kažkokie vyriškiai Nyderlandų Karalystėje ieškojo kurjerių, galinčių nugabenti labai didelį kiekį narkotinės medžiagos – heroino – iš Olandijos į Maltą, nutarė suvaidinti kurjerius, pasisavinti narkotinę medžiagą, pargabenti ją į uostamiestį bei parduoti.

REKLAMA
REKLAMA

Nusikalstamą planą įvykdyti įtariamiesiems sutrukdė Vokietijos muitinės pareigūnai. Jie sustabdė Lietuvos link važiavusį įtariamųjų klaipėdiečių automobilį, kurio bagažinėje, lagamine su dvigubu dugnu, aptiko apie 4 kg narkotinės medžiagos. Šių kvaišalų rinkos vertė – daugiau nei milijonas litų.

Du įtariamieji suimti iš karto, automobilio vairuotojas buvo paleistas, tačiau neseniai vėl buvo suimtas Klaipėdoje pagal išduotą Europos arešto orderį ir bus perduotas Vokietijai.

Klaipėdos apskrities ONTB tarptautinio bendradarbiavimo tvarka pateikė Vokietijos teisėsaugos institucijoms visą surinktą informaciją apie Lietuvos Respublikoje atliktą minėtą ikiteisminį tyrimą.

Įtariamiesiems teks atsakyti pagal Vokietijos Federacinės Respublikos įstatymus.

Ikiteisminį tyrimą dėl Klaipėdoje sulaikytų įtariamųjų organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų