REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar, gruodžio 12 d., portalo jaunimogidas.lt organizuotos kalėdinės aukojimo akcijos lyderiai – Panevėžio „Vilties“ pagrindinės mokyklos mokiniai – už savo dosnumą buvo apdovanoti iš Graikijos atgabentu mandarinų medžiu ir grupės „Biplan“ koncertu.

REKLAMA
REKLAMA

Baigiamasis 18-oje Lietuvos mokyklų du mėnesius vykusios masinės aukojimo akcijos renginys prasidėjo mokyklos direktorės Danutės Iljinienės sveikinimo žodžiu. „Dėkoju visiems, kurie prisidėjo ir ypač idėjinei akcijos lyderei, 3c klasės mokytojai Ritai Baltmiškienei, kuri savo pavyzdžiu ir atsidavimu įkvėpė mokinius skirti tiek savo laiko ir daiktų jaunimogidas.lt akcijai“, – kalbėjo D. Iljinienė.

REKLAMA

VšĮ „Jaunimo gidas“ direktorė Žydrė Dargužytė apžvelgė akcijos rezultatus ir priminė, kad nugalėtojai – „Vilties“ ugdytiniai – vaikų namų ir gausių šeimų vaikams padovanojo 3046 daiktus. Jų nesugebėjo aplenkti net didžiosios Vilniaus gimnazijos, kuriose mokosi keliskart daugiau vaikų.

„Gėris grįžta bumerangu, juk dalindamasis ne tik padedi kitam, bet ir kuri socialinių ryšių tinklą. Gimsta naujos draugystės, naujos pažintys, nauji iššūkiai. Tikimės, kad kitąmet šiemet surinktų 10 tūkst. daiktų skaičių padidinsime keliskart“, – džiaugiasi Ž. Dargužytė.

REKLAMA
REKLAMA

UAB „Simatra“ vadovas Sigitas Žilius, atgabenęs mandarinų medį nugalėtojams bei pilną dėžę mandarinų didžiuliu autobusu, linkėjo moksleiviams savo ir kitų širdyse sėti gėrį. „Nors esate dar maži, bet darote didelius darbus. Tik didelės širdies žmogus gali jausti malonumą dalindamasis su kitais tuo, ką turi pats. Juk būti lyderiu socialinėse srityse – labdaros projektuose – nelengva. Aukime kartu su mandarinų medžiu“, – linkėjo mokinius už gerumą apdovanojęs S. Žilius.

Sveikinimo žodį tarė ir koncertą moksleiviams dovanojančios „Axis Transport“ atstovas Marius Želvys: „Šiandien pas Jus – ypatinga atmosfera. Gal kartais atrodo, kad esate maži ir negalite kažko padaryti, bet taip negalvokite – viskas prasideda nuo mažų žingsnelių. Kai užplūs mintys, kad kažko negalite padaryti, prisiminkite uodą kambaryje sutemus – jūs miegate, o jis zuja aplink ausį, įkyriai ir nuolat. Ir kiek jis daug gali. Visi, kurie siekia savo tikslų, anksčiau ar vėliau padaro tai, ką užsibrėžia. Jūs esate tie, kurie sugeba dalintis, tai – didžiulė vertybė. Dar didesnė vertybė – būti ir dirbti kartu. Sėkmės dideliuose darbuose“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gausiausiai aukojusiems moksleiviams (red. past. – padovanojo nuo 50 iki 100 daiktų) buvo įteikti padėkos raštai ir bilietai į Kinijos cirko pasirodymą. Baigus formalumus, priartėta prie renginio vinies – „Biplan“ koncerto. Grupė atliko garsiausias savo dainas, tokias kaip: „Labas rytas“, „Plius/minus“, „Anzelmutė“ ir kt. Pilna salė moksleivių ilgai savo vietose neužsibuvo – greitai šalia scenos „ūžė“ palaikymo komanda. Koncertui baigiantis, „Biplan“ moksleivius supažindino su instrumentų teikiamomis galimybėmis – parodė, kaip jie skamba vieni.

Abejingų po renginio neliko: salėje liejosi mokinių emocijos – jie rinko patinkančios grupės narių autografus, pasakojo savo įspūdžius draugams, tėveliams ir mokytojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų