REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pasieniečiai už Europos Sąjungos lėšas įsigijo 4 jaunus vokiečių aviganius, kurie po mokymų taps Lietuvos sienos sargybiniais.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Kinologijos centre, esančiame Vilniaus rajono Mickūnų miestelyje, šuniukai bus perduoti naujiesiems šeimininkams. Patinėlių, kuriems dabar yra 2 mėnesiai, ketveriukė tarnaus pasienyje su Baltarusija, o šuniukų šeimininkai bus Vilniaus ir Varėnos rinktinių kinologai.

REKLAMA

Vieno šuniuko kaina – 2000 litų. Jiems įsigyti buvo skelbiamas viešas tarptautinis konkursas, kurio nugalėtoju išrinktas veisėjas iš Lietuvos. Renkantis šuniukus dėmesys buvo kreipiamas į darbui sienos apsaugoje būtinas fizines ir psichines keturkojų savybes, tokias kaip motyvacija paieškai, socialumas, atsparumas stresui, baimei ir t. t.

Šuniukai pakeis atitarnavusius keturkojus VSAT veteranus. Kol kas šuniukai dar nė iš tolo nepanašėja į sienos sargybinius, bet jų laukia intensyvūs mokymai ir kruopštus dresavimas. Jie iki kito rudens bus mokomi pėdsekystės ir žmogaus paieškos. Tada jie taps tikru sienos pažeidėjų, kontrabandininkų, nelegalių migrantų ir kitų pažeidėjų siaubu.

Iš viso Lietuvos valstybės sienos apsaugoje šiuo metu tarnauja apie pusantro šimto tarnybinių šunų.

Šuniukai nupirkti už Europos Sąjungos Išorės sienų fondo pinigus. Iš viso Lietuvos pasieniečiai pagal 2007–2013 m. Išorės sienų fondo programą įvairioms priemonėms gaus 54 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų