REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis padėkojo kadenciją baigiančiam Kinijos ambasadoriui Lietuvoje Tongui Mingtao už reikšmingą indėlį į dvišalių santykių plėtojimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį vykusiame ministro ir ambasadoriaus susitikime aptartas neseniai pradėtas įgyvendinti konteinerių traukinio „Saulė“, jungiančio Aziją ir Europą, projektas, produktyvi Vilniaus universiteto Konfucijaus instituto veikla, didėjantys turistų iš Kinijos srautai.

REKLAMA

Taip pat apžvelgti Lietuvos ir Kinijos diplomatinių santykių užmezgimo 20-mečiui skirti renginiai.

Kinija yra viena svarbiausių Lietuvos partnerių Azijos regione, su ja siekiama plėsti bendradarbiavimą dvišaliame ir daugiašaliame lygmenyse, pažymima Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

2010 m. Lietuvos ir Kinijos prekybos apyvarta buvo 1,58 mlrd. litų. Lietuvos prekybos balansas su Kinija buvo neigiamas ir sudarė 1,39 mlrd. litų. 2010 m. Lietuvos eksportas į Kiniją siekė 95,89 mln. litų ir, palyginti su 2009 m., padidėjo 26,8 procento. Lietuvos eksportas į Kiniją sudarė 0,18 proc. viso šalies eksporto. 2010 m. Lietuvos importas iš Kinijos siekė 1,49 mlrd. litų ir, palyginti su 2009 m., padidėjo 32,37 procento. 2010 m. importas iš Kinijos sudarė 2,4 proc. viso Lietuvos importo.

Lietuvos ir Kinijos diplomatiniai santykiai užmegzti 1991 m. spalio 14 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų