REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmadienį, gruodžio 12 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje įvyko M.A.M.A. muzikinių apdovanojimų spaudos konferencija. Būtent čia sausio 8 d. 19 val. įvyks renginys, kuris, organizatorių teigimu, ilgainiui turėtų tapti didžiausiu tradiciniu kasmetiniu muzikiniu šou Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Nominantus rinko profesionalai

Tiesioginė transliacija truks apie tris valandas, todėl, anot vieno iš apdovanojimų iniciatorių – Sauliaus  Urbonavičiaus, planuojama suburti daug laidų vedėjų. Laimėtojams bus įteiktos statulėlės, kurias sudarys nikeliuoto metalo žiedai su M.A.M.A. aukso raidėmis. Renkant nominantus balsavo 68 žmonės. „Norėjo įtraukti žmonės iš kuo įvairesnių sričių – tai gali būt choreografai, muzikantai, žurnalistai“, – kalbėjo Marijus Mikutavičius.

REKLAMA

Balsavimas vyko už du metus ir apima laikotarpį nuo 2009 m. pabaigos iki 2011 m. pabaigos. „Naudojomės LATGA–A, AGATA duomenimis, nes ne visi atlikėjai sugebėjo pristatyti mums visus darbus. Sėdėjome ne vieną dieną atrinkinėdami nominantus ir tikimės, kad jie atitiks publikos lūkesčius“, – pažymėjo Martynas Tyla.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Kauno meras Andrius Kupčinskas džiaugėsi tuo, kad Kaunas sulaukia vis daugiau susidomėjimo iš muzikos ir pramogų verslo atstovų. „Tai parodo, kad šis miestas gyvas ne tik krepšiniu, juolab, kad areną statėme ne tik krepšiniui. Tikiuosi, kad šie apdovanojimai taps ilgamečiais, taip pat renginys galėtų augti ir vystytis, vykti kelias dienas. Kol kas Kaune populiariausi muzikiniai renginiai buvo Pažaislio muzikos festivalis ir „Kaunas Jazz“, bet tikiuosi, kad M.A.M.A. apdovanojimai taip pat sutrauks žmonės iš visų Lietuvos kampelių į „Žalgirio“ areną“, – kalbėjo politikas.

REKLAMA
REKLAMA

Galimybė pasijusti pasaulinėmis žvaigždėmis

Organizatorių teigimu, vienas iš svarbiausių tikslų – sukelti šurmulį tam, kad į muzikantus būtų atkreiptas dėmesys.  „Man prieš penketą metų teko būti „Sidabrinės gervės“ apdovanojimų iniciatyvinės grupės nariu ir per tą laiką Lietuvos kinas pasistūmėjo į priekį. Labai džiaugiuosi, kad draugai įtraukė mane į šį projektą, tikiuosi tai bus reikiamas impulsas mūsų muzikos industrijai“, – pažymėjo Rolandas Skaisgirys.

Iniciatyvinės grupės nario, prodiuserio Martyno Tylos teigimu, M.A.M.A. apdovanojimai rengiami tam, kad atlikėjai galėtų pasijausti pasaulinėmis žvaigždėmis. „Stengiamės surinkti visą geriausią techniką Lietuvoje. Visas šou turėtų būti vienas įspūdingiausių šalyje, tikimės, kad mums tai pavyks, o jei ne – visuomet yra antras kartas, kuomet mes visas klaidas ištaisysime“, – žadėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vieno iš apdovanojimų iniciatorių ir renginio prodiuserių Sauliaus Urbonavičiaus teigimu, didelis galvos skausmas yra paruošti programą, nuspręsti ką parodyti žiūrovams. „Žmonės, kurie visuomet matomi televizijoje, dažnai būna ne itin daug nuveikę. Norime parodyti ir tuos mažiau matomus gerus atlikėjus, kurie pasirodys puikiai ir daug ką nustebins.

Pasirodys skirtingų kartų ir muzikos stilių atlikėjai

Renginyje bus visko: Gytis Paškevičius, ryškiausia pastarųjų metų grupė „Sel“, specialų pasirodymą rengia „G&G Sindikatas“. Mes turime parodyti visus, kurie dirba Lietuvos muzikoje, tačiau ne taip, kaip jūs pripratę“, – kalbėjo jis pridurdamas, kad kiekvienas pasirodymas bus sugalvotas ir išieškotas, todėl vieno pasirodymo metu scenoje bus galima matyti daug atlikėjų.

REKLAMA

Vienas iš įdomiausių projektas bus „LT United Women“. Anot Sauliaus Urbonavičiaus, kol kas ieškoma šeštoji grupės narė, kuri galėtų atlikti Arnoldo Lukošiaus šokį. „Noriu perspėti, kad skambės mums gerai žinomos dainos. Šis šou apie tai, ką mes turime, reikia tai prisiminti ir džiaugtis“, – perspėjo jis.

M. Mikutavičius patikino, kad apdovanojimai nėra muzikantų „renginys saviems“. „Tai, kad čia esu aš, ar Gabrielius Liaudanskas – Svaras „Žmonės, kurie sudarinėjo galimus pirminius pretendentus į nominantus žiūrėjo, ką tie atlikėjai buvo nuveikę, todėl mes čia taip pat patekome. Galvojome save eliminuoti iš čia, bet pagalvojome, kad tai smarkiai keistų pačius apdovanojimus“, – tikino jis.

REKLAMA

Organizuojami pagal „Grammy“ prototipą

Kaip pažymėjo organizatoriai, pasibaigus balsavimui paaiškėjo, kad nei vienoje nominacijoje nebuvo atlikėjų, kurie dalintųsi trečią–ketvirtą vietas, todėl papildomų svarstymų rengti neteko. Apdovanojimai suplanuoti pagal „Grammy“ prototipą. „Manau nieko geriau pasaulyje kol kas nebuvo sugalvota. Laimėtojus rinks profesionalai, tačiau leisime ir žiūrovams išsirinkti savo mylimiausius“, – kalbėjo S. Urbonavičius.

Anot M.A.M.A. iniciatorių, jų veikla apima gerokai daugiau nei apdovanojimų organizavimas. „Tai yra judėjimas tam, kad lietuviška muzika suskambėtų garsiau. Matome, kad tokie atlikėjai, kaip Gytis Paškevičius ar grupė „Sel“, surenka pilnas sales žiūrovų. Kodėl tokių atlikėjų negali atsirasti daugiau?“– sakė S. Urbonavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausios M.A.M.A. nominacijos:

Metų roko grupė:

„Antis“

„Freaks on Floor“

„Biplan“

Metų alternatyvaus stiliaus grupė:

„Liūdni slibinai“

„Skylė“

„Rasabasa“

Metų hip–hop'o grupė:

„Dee & Kamy“

„Despotin Fam“

„G&G Sindikatas“

Metų grupė“

„G&G Sindiakatas“

„Sel“

„Brassbastardz“

Visus nominantų trejetukus galima rasti myliumuzika.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų