REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę Alytaus rajono ir Alytaus miesto savivaldybės tarybos priėmė sprendimus dėl trumpalaikių paskolų ėmimo. To priežastis – užstrigę pinigai „Snoro“ banke.

REKLAMA
REKLAMA

Meras žadėjo neimti pinigų iš paskolos

Penktadienį rajono tarybos posėdis buvo sušauktas dėl vieno svarbiausio klausimo – gauti tarybos pritarimą imti 11 mln. 184 tūkst. 300 litų trumpalaikę paskolą. Jos nepaėmus, dėl banke „Snoras“ įstrigusių savivaldybės pinigų, imtų vėluoti atlyginimai savivaldybės ir jos įstaigų darbuotojams. Taip pat pristigtų lėšų socialinėms išmokoms ir kompensacijoms mokėti.

REKLAMA

Daugiausia trumpalaikės paskolos lėšų – beveik 5 mln. – bus prašoma materialiajam ir nematerialiajam turtui įsigyti. Darbo užmokesčiui ir socialinio draudimo įmokoms – beveik 4 mln. litų. Prekių ir paslaugų naudojimui – daugiau kaip pusantro milijono litų, socialinėms išmokoms ir kompensacijoms mokėti – per 400 tūkst. litų, socialinei paramai mokiniams – per 200 tūkst. litų.

Tarybos narys Jonas Juravičius rajono mero Algirdo Vrubliausko pasiteiravo, ar bent šiuo sunkmečiu neims pinigų už darbą poilsio ir švenčių dienomis. Mero ir jo pavaduotojo Gedimino Krasausko atlygiai už šį darbą per pastaruosius dvejus metus pranoko net didžiųjų savivaldybių vadovų. Pavyzdžiui, 2009-aisiais jie gavo daugiau kaip po 5 tūkst. litų prie solidžių algų. Pastaroji iki mokesčių merui – beveik 5 tūkst. litų, vicemerui – beveik 4 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Rajono vadovai jau iki šiemečio spalio už darbą poilsio dienomis buvo paėmę po kelis tūkstančius litų.

A.Vrubliauskas tarybos nariui atsakė, kad už minėtą darbą pinigų neims iš tos paskolos. Bet nei jis, nei vicemeras nežadėjo apskritai neimti.

Rajono žmonių išrinktieji priėmė sprendimą dėl trumpalaikės paskolos ėmimo.

Turi žinių apie norų apkarpymą

Praėjusią savaitę posėdžiavę miesto žmonių išrinktieji nusprendė imti 22 mln. 550 tūkst. 600 litų trumpalaikę paskolą.

Iš šios sumos daugiausia pinigų – beveik 10 mln. litų – prašoma darbo užmokesčiui ir socialiniam draudimui. Materialiajam ir nematerialiajam turtui įsigyti prašoma maždaug 9 mln. litų. Beveik visi šie pinigai bus panaudoti prisidedant prie europinių fondų finansuojamų projektų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prekėms ir paslaugoms norima gauti daugiau kaip 2 mln. litų, socialinėms išmokoms – beveik 2 mln. litų.

Miesto savivaldybės administracijos Finansų skyriaus specialistai iš Finansų ministerijos jau turi informacijos, kad tarybos pareikštas noras dėl trumpalaikės paskolos bus apkarpytas. Ateinančią savaitę turėtų gauti 11 mln. 500 tūkst. litų trumpalaikę paskolą dviem punktams – darbo užmokesčiui ir socialiniam draudimui bei socialinėms išmokoms.

Įstrigę milijonai

Banke „Snoras“, kuriam iškelta bankroto byla, įstrigę miesto ir rajono savivaldybių pinigai.

REKLAMA

Šiame banke laikytoje miesto savivaldybės biudžetinėje sąskaitoje įšalo 13 mln. litų, maždaug 70-yje sąskaitų, kurios atidarytos pagal atskirus finansavimo šaltinius, pavyzdžiui, vykdomus europinius projektus, – daugiau kaip 9 mln. litų. Iš viso su savivaldybės įmonių sąskaitomis „Snore“ užstrigo apie 32 mln. litų.

Rajono savivaldybės šiame banke laikytoje biudžetinėje sąskaitoje buvo daugiau kaip 11 mln. litų, 47-iose pagal atskirus finansavimo šaltinius atidarytose sąskaitose – per 400 tūkst. litų.

Al­ma MOS­TEI­KAI­TĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų