REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruodžio 11–12 dienomis Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius Vengrijos sostinėje Budapešte dalyvaus JAV karinių pajėgų Europoje vadavietės ir Vidurio Europos šalių kariuomenių vadų konferencijoje. Joje taip pat dalyvaus Estijos, Čekijos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos, Slovakijos, Slovėnijos ir Vengrijos kariuomenių vadai.

REKLAMA
REKLAMA

Konferencijos tikslas – aptarti saugumo situaciją Vidurio Europos regione, regiono valstybių dedamas pastangas, siekiant užtikrinti regiono stabilumą. Taip pat bus aptarti klausimai, susiję su šiuo metu Afganistane vykdoma NATO tarptautinių saugumo paramos pajėgų operacija – kokia bus Afganistano ateitis iš šalies pasitraukus sąjungininkų pajėgoms, kaip bus išlaikomas glaudus sąjungininkų bendradarbiavimas pasibaigus šiai dešimtmetį trunkančiai operacijai.

REKLAMA

„Tokio pobūdžio susitikimai yra naudingi ne tik stiprinant regioninį saugumą ir aptariant ateities iniciatyvas, tokias kaip sumani gynyba, bet ir tvirtinant karinius dvišalių bei daugiašalius santykius“, – apie konferencijos naudą kalbėjo Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. A.Pocius.

Vienas iš šios konferencijos iniciatorės EUCOM veiklos tikslų – skatinti tarptautinį karinį ir tarptinstitucinį bendradarbiavimą, siekiant užtikrinti transatlantinį saugumą bei stabilumą Vakarų Europoje ir Eurazijos žemyne.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų