REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Du pajėgiausi Lietuvos tenisininkai 21 metų Ričardas Berankis ir 20 metų Laurynas Grigelis penktadienį Vilniuje sužaidė įspūdingą parodomąjį mačą. Po įtemptos kovos 125 vietą ATP reitinge užimantis R. Berankis įveikė 198-ąją pasaulio raketę 7:6 (8:6), 4:6, 6:3. Taip du geriausi šalies tenisininkai atsidėkojo Lietuvos žmonėms už palaikymą.

Du pajėgiausi Lietuvos tenisininkai 21 metų Ričardas Berankis ir 20 metų Laurynas Grigelis penktadienį Vilniuje sužaidė įspūdingą parodomąjį mačą. Po įtemptos kovos 125 vietą ATP reitinge užimantis R. Berankis įveikė 198-ąją pasaulio raketę 7:6 (8:6), 4:6, 6:3. Taip du geriausi šalies tenisininkai atsidėkojo Lietuvos žmonėms už palaikymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parodomojo mačo dalyviai pasidalino 15 tūkst. litų prizų fondą. Mačo nugalėtojui R. Berankiui atiteko 10 tūkst. litų, o pralaimėjusiam L. Grigeliui - 5 tūkst. litų.

REKLAMA

Dvikova, kuri truko 2 valandas ir 8 minutes, vyko pagal įprastas taisykles - iki dviejų laimėtų setų.

R. Berankis ir L. Grigelis antrąsyk karjeroje žaidė vienas prieš kitą. Lietuvos jaunių (iki 12 metų) pirmenybėse tąkart pajėgesnis pasirodė metais jaunesnis L. Grigelis.

„Revanšu esu labai patenkintas, nes laukiau jo nuo dvylikos metų“, – po mačo sakė sakė 21-erių R. Berankis. „Mes žaidėme ne dėl pinigų, o dėl žiūrovų, kurie mums palaikė visą sezoną. Renginys pavyko, mums patiems žaisti buvo labai smagu“, – kalbėjo R. Berankis.

REKLAMA
REKLAMA

„Ne tik žiūrovams, bet ir mums patiems buvo linksma. Tikiuosi, kad ir aš turėsiu progą kitam revanšui“, – kalbėjo L. Grigelis.

„Nors mačas ir buvo draugiškas, bet žaidėme namuose, todėl spaudimas iš pradžių buvo jaučiamas“, – neslėpė 198 –oji pasaulio raketė.

„Vyrai savo geriausio žaidimo nepademonstravo, bet tai natūralu, nes tikras pasiruošimas sezonui dar net neprasidėjo. Vis dėlto įdomių momentų ir žaidimo atkarpų buvo“, – po savo auklėtinio pergalės kalbėjo R. Balžekas.

Mačą stebėjo politikai

Teniso kortuose mačą matė Lietuvos sportinio, kultūrinio ir politinio elito atstovai. Geriausių Lietuvos tenisininkų dvikovą stebėjo Vilniaus Meras Artūras Zuokas, buvęs Premjeras Gediminas Kirkilas, dukart olimpinis ir pasaulio čempionas, disko metikas Virginijus Alekna, aktorės Jurgita Jurkutė ir Edita Užaitė su draugu Linu Ryškumi, Žilvinas Šilgalis, buvęs Vilniaus vadovas Vilius Navickas. Tarp svečių buvo ir Jogaila Morkūnas bei Gediminas Jaunius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aktorė Jurgita Jurkutė prisipažino dvikovoje turėjusi savo favoritą. Ji palaikė Lauryną Grigelį.

Vilniaus meras Artūras Zuokas po tenisininkų kovos džiaugėsi gražiu reginiu ir abiems tenisininkams prognozavo pergalingą ateitį.

„Tai buvo kalėdinė dovana, nes matyti Ričardą ir Lauryną žaidžiant Vilniuje galime nedažnai. Žaidimas buvo gražus. Manau, kad netgi daugelyje varžybų nepamatysi tokio grožio teniso, nes čia žaidėjai žaidė dėl publikos“, – kalbėjo A. Zuokas.

– Ar tikėjotės, kad kova bus tokia atkakli ir L. Grigeliui pavyks kovoti su R. Berankiu? – paklausėme Vilniaus mero.

REKLAMA

– Tikėjausi, kad dvikovą laimės Ričardas. Laurynas atrodė puikiai, galbūt pabaigoje šiek tiek atsipalaidavo ar pavargo. Tačiau prieš dvikovą nesitikėjau, kad Ričardui bus lengva. Laurynas yra metais jaunesnis, šiek tiek kitokio žaidimo tenisininkas. Dabar norisi palinkėti, kad abu tenisininkai būtų sveiki, kad nekamuotų traumos. Reikia tik šiek tiek sėkmės, nes šių tenisininkų meistriškumas  yra aukštas, treneriai geri. Manau, Lietuva dar daug plos jiems abiems.

Seimo bei Jaunimo ir sporto reikalų komisijos narys Žilvinas Šilgalis teigė, kad antrojo pagal pajėgumą Lietuvos tenisininko vardą turintis L. Grigelis netolimoje ateityje gali pavyti R. Berankį geriausių pasaulio tenisininkų reitinge.

REKLAMA

„Mačas buvo labai įtemptas. Pradžioje sportininkai buvo susikaupę, galbūt netgi susikaustę, nes namuose žaisti visuomet sunkiau. Matėsi, kad abu vaikinai nori laimėti ir nuoširdžiai to siekė. Tenise  daug lemia psichologija ir atsitiktinumas. Kaip matėme, laimėti pavyko R. Berankiui, tačiau vaikinai apsikeitė po vieną setą, taigi rezultatas, manau, pakankamai logiškas.“ – sakė Ž. Šilgalis.

– Kokį mačą prognozavote prieš dvikovą? – paklausėme politiko.

– Neabejojau, kad mačas bus įtemptas. Juk abu žaidėjai yra geriausių pasaulio tenisininkų 200-uke, tokiame lygyje varžybos visuomet būna įtemptos. Gali atsitikti ir taip, kad artimiausiu metu L. Grigelis pasivys R. Berankį reitinge. Jis turi puikius fizinius duomenis, pakankamą ūgį ir labai gerą padavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dvikovos eiga

Pirmuosius savo padavimus laimėjo L. Grigelis 0:1. R. Berankis išlygino rezultatą 1:1. L. Grigelis laimėjo savo padavimus ir įsiveržė į priekį 3:4. Neilgai trukus R. Berankis išlygino rezultatą 4:4. Pirmojo seto pabaigą sėkmingiau sužaidęs R. Berankis laimėjo rezultatu 7:6 (8:6).

Antrąjį setą sėkmingiau pradėjo R. Berankis, laimėjęs visus savo padavimus 3:2. Tačiau setui įsibėgėjus vyko įnirtinga kova dėl kiekvieno taško. R. Berankis pralaimėjo savo padavimus ir į priekį po ilgos pertraukos įsiveržė L. Grigelis 4:5. Antrojo seto pabaigoje įsiveržęs L. Grigelis laimėjo jį 6:4.

R. Berankis triuškinančiai pradėjo trečiąjį setą 3:0. L. Grigelis sumažino persvarą iki dviejų taškų 5:3. Trečiajame sete R. Berankis nepaliko jokių vilčių L. Grigeliui 6:3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų