REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Vilniuje įvyks Pilietinės demokratijos partijos (PDP) suvažiavimas, kuriame numatoma pakeisti partijos pavadinimą. Partijos lyderis, buvęs Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas Algimantas Matulevičius teigia, kad rinkėjai turės priežasčių balsuoti už šią organizaciją.

REKLAMA
REKLAMA

- Jūs tiek kartų sakėte, kad partijos susikompromitavo, nepateisina žmonių lūkesčių ir įkūrėte visuomeninį judėjimą Tautos ateities forumą, kuris per trumpą laiką gan aktyviai reikšdamasis tapo žinomas šalyje. O dabar vėl partija, tai ką pasikeitė nuomonė? Norisi atgal į valdžią?

REKLAMA

- Ne nepasikeitė, o tiesiog yra gyvenimo realijos kurių negalima nepaisyti. Kiek visuomeninės organizacijos ar atskiri piliečiai beteiktų konkrečius ir protingus siūlymus niekas į tai nekreipia dėmesio. Reiškia reikia patiems eiti į rinkimus kad galėtai realizuoti tai ką siūlai, o to padaryti be partijos neįmanoma.

- Tačiau partijų juk yra pakankamai, tai kodėl nesinaudojate jau esančia didesne partija? Kodėl išvis manote, kad žmonėms dar neatrodote nusibodęs politikas?

REKLAMA
REKLAMA

- PDP irgi ne nauja o esanti partija, taip ji buvo neskaitlinga, bet dabar situacija keičiasi. Ji sparčiai pildosi naujais nariais. Tačiau esminis mūsų skiriamasis bruožas, kad mes ne deklaratyviai o realiai vykdysime visuomeninių organizacijų integruotas programas. Naujovė bus ir ruošiantis rinkimams viskas koordinuojama su visuomenininkais, su bendruomenėmis ir pasitekus bei įsiklausant visų sričių specialistų. Tai įrašyta partijos įstatų projekte. Taip ruošiama ir partijos Programa, bei jos įgyvendinimo priemonės.

-  Bet ir kitos partijos aiškina, kad jos įsiklauso į žmones bei bendruomenes o tik gavę valdžią visa tai pamiršta. Nėra nei vienos, kuri sakytų kitaip.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Taip jūs teisus, deja taip yra ir mes apie tai atvirai diskutuojame. Šie mūsų sprendimai paremti ne tik ketinimais, bet labai konkrečiais darbais. Mes apie tai daug diskutavome Tautos ateities forume, su kurio valdybos sutikimu ir buvo pradėti konkretūs darbai sukuriant naujo tipo partiją, kurios tikslas ne gauti politinę valdžią dėl postų partijos nariams ką mes stebime visus 20 nepriklausomybės metų. Mūsų tikslas tą valdžią panaudoti pakeičiant šalies gyvenimą į padoresnį. O svarbiausia sustabdyti vienintelės lietuvių Tėvynės naikinimą, nes 1milijonas prastų tautiečių jau yra mūsų mažos Tautos tragedija ir apie tai reikia ne tik atvirai kalbėti, bet ir imtis pačių rimčiausių priemonių tai sustabdyti. Mes esame sutarę ir suvažiavime tai įteisinsime, kad ši atnaujinta partija oficialiai įsipareigoja vadovautis tik šalies žmonių interesais kuriuos geriausiai apibendrintai pateikia visuomeninės organizacijos tame tarpe ir profesinės sąjungos. Būtent mūsų iniciatyva jau pradėta šių organizacijų konsolidaciją pasirašant Memorandumą „Gelbėkime naikinamą Tėvynę“ jau bendradarbiauja 18 organizacijų ir manome kad jų bus ženkliai daugiau. O prie TAFo jau pusmetį veikia Ekspertų Taryba į kurią įeina žinomi mokslininkai ir įvairių sričių specialistai. Būtent jie dabar svarsto būtiniausius LR Konstitucijos pakeitimus, o vėliau svarstys valstybės išėjimo iš globalios krizės Programą.

REKLAMA

- Sutinku tai įdomi iniciatyva, bet kaip tai konkrečiai veiks, koks atsinaujinusios partijos vaidmuo? Kaip ta Konstitucija bus pakeista? Gausite konstitucinę daugumą ar surengsite referendumą, kas dar niekam nepavyko?

- Tai veikia ir veiks labai konkrečiai. Kadangi šalyje politika bendromis politikų ir žiniasklaidos pastangomis Lietuvoje tapusi vos ne keiksmažodžiu tai nori nenori turi surasti kitokias alternatyvas, kad valstybės tvarkymo reikalus patikėti ne diletantam o mokslo žmonėms . Todėl TAF ET būtent ir aprobuoja visas mūsų programines ir kitas veikimo priemones kurias mes po to per politinę valdžią ir realizuosime. Svarbiausia, kad šis darbas nenutruks po rinkimų, o gavus mūsų žmonėms politinę valdžią jis dar labiau suintensyvės, nes mes ne tik gausime reikiamą informaciją ir patarimus, bet ir toliau būsime kontroliuojami bei atsiskaitysime už tai kaip vykdome įsipareigojimus. Taip bus sukurta visiškai nauja politinė kultūra ir politika taps ne tik profesionali bet ir morali.

REKLAMA

- O kaip jūs įsivaizduojate pakeisti esamą situaciją, kokie receptai biudžeto deficitui mažinti, kurių nebūtų siūlęs kas nors kitas? Juk nesibaigė viena pasaulinės krizės banga o jau ateina nauja. Ką pasiūlysite kitokio, nei valdantieji arba parlamentinė opozicija?

-  Valdantieji negali nieko padaryti, todėl kad nieko neišmano kaip tai reikia daryti, bet dar blogiau, o tai vidutinybių kurios mus valdo problema, jie patys neišmanydami nesugeba peržengti per savo ego ir įsiklausyti bei pasinaudoti protingais patarimais. Pasaulinė  krizė, kuri apima ne tik ūkį bet ir kitas žmonių egzistencijos sritis ypač vertybinių orientyrų praradimą mums ir kelia rimčiausius iššūkius, bet tuo pačiu ji sufleruoja ir išeitį. Ne globalizacija, ne laisva rinka kuri ir atvedė iki šios globalios krizės mus išgelbės. Išsigelbėti galime tik patys. Gana melstis kitiems privalome pradėti gyventi savo valstybėje ir vardan jos žmonių. Mes suvažiavime pasiūlysime gan ambicingą Programos projektą, kuriame iš pagrindų numatome pakeisti šalies ekonomiką iš orientuotos į gobšuolių privatininkų naudos siekimo bet kokia kainą į mišraus ūkio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis bus vystomas  privačios atsakingos iniciatyvos  ir aktyviu  pačios  valstybės dalyvavimu šalies ekonomikoje pirmiausia tenkinant  daugumos šalies gyventojų interesus. Nuo žmonių nesantaikos visuomenės mes siūlome pereiti prie kūrybinės bendruomenės,  prie tokios darnos valstybės kūrimo kurioje žmones galėtų dirbti, užsidirbti ir oriai gyventi. Žmonės nusipelnė turėti tokią Tėvynę iš kurios nereikia emigruoti o galima normaliai gyventi. Neišvengiamai reikia pertvarkyti  valstybės valdymą. Esame paruošią labai rimtus ir įdomius pasiūlymus, tai ir įstatymų leidimo sistemos pertvarka, Seimo kontrolinių galių sustiprinimas, vadžių atskyrimas kad Vyriausybės nariai nebūtų ir Seimo nariais ir teisė Prezidentui paleisti Seimą. Manau labai aktualu pertvarkyti Vyriausybės struktūrą kurioje turi atsirasti valstybės strateginio planavimo institucija, šeimos, jaunimo ir darbo ministerija, o vietoj ūkio , susisiekimo, energetikos turi būti ekonomikos, mokslo ir inovacijų ministerija, apjungiamos vidaus reikalų ir teisingumo ministerijos, bei socialinių reikalų ir sveikatos į sveikos gyvensenos ministeriją ir eilė kitų. Apjungti VMĮ, „Sodrą“, Ligonių kasas, Turto fondą, Turto banką ir FNTT į vieningą Iždo instituciją. Valstybės tarnyba turi tapti nedidelė, aukštos kvalifikacijos ir gerai apmokama, o svarbiausia morali ir atsakinga. Privalome iš varganos nykstančios valstybės pereiti prie valstybės kur didžiausia vertybė bus Žmogus. Ir mes žinome kaip tai galima pasiekti.

********

Paskutiniuosiuose parlamento rinkimuose PDP į Seimą nepateko, o 2011 metų savivaldos rinkimuose nedalyvavo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų