REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pakistano prezidentą Asifą Ali Zardarį ištiko vidutinio sunkumo insultas, dėl kurio iš dalies paralyžiuotas jo veidas. Tai penktadienį pranešė laikraštis „The Nation“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak leidinio, antradienį į vieną iš Dubajaus klinikų nugabento Pakistano valstybės vadovo būklė stabili, jo gyvybei tiesioginio pavojaus nėra. Iš reanimacijos skyriaus jis perkeltas į įprastinę palatą.

REKLAMA

A. A. Zardariui prireiks specialiosios terapijos kurso, kad jis galėtų vėl kalbėti ir grįžti į normalų gyvenimą. Šiuo tikslu prezidentas bus nuskraidintas į Londoną, pažymi leidinys.

Skubus A. A. Zardario išvykimas gydytis sukėlė didelį atgarsį Pakistane. Pasklido gandai apie galimą „švelnų karinį perversmą“, kuris esą privertė prezidentą bėgti į užsienį. Prieš pat hospitalizavimą A. A. Zardaris atsidūrė didelio politinio skandalo centre, kai kilo įtarimų, kad jis su JAV pagalba mėgino nušalinti aukščiausią Pakistano ginkluotųjų pajėgų vadovybę ir specialiųjų tarnybų vadovybę.

Vašingtonas patvirtino, kad A. A. Zardaris kreipėsi į Amerikos administraciją šiuo reikalu. Tai išprovokavo Pakistane dar vieną politinę krizę. Skandalo aplinkybes pradėjo tirti šalies Aukščiausiasis teismas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų