REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Nacionalinėje dailės galerijoje atidaromos dvi parodos, pristatančios sovietinę Baltijos šalių architektūrą, dizainą ir meną.

REKLAMA
REKLAMA

Parodos „Modernizacija. XX a. 7-8 dešimtmečių Baltijos šalių menas, dizainas ir architektūra“ ir „Mūsų metamorfiškoji ateitis. Dizainas, techninė estetika ir eksperimentinė architektūra Sovietų Sąjungoje 1960-1980 m.“ rengiamos bendradarbiaujant Talino, Rygos ir Vilniaus parodų kuratoriams.

REKLAMA

Parodose pristatomi XX a. 7-8 dešimtmečių Estijos, Latvijos ir Lietuvos architektūros, dizaino, taikomosios dailės kūriniai, jų projektai, fotografijos, filmuota medžiaga.

Projektu „Modernizacija“, pasak rengėjų, siekiama išryškinti šį į praeitį grimztantį Estijos, Latvijos ir Lietuvos modernios kultūros segmentą, įtraukti jį į pokarinės Europos techninės, socialinės ir kultūrinės modernizacijos kontekstą, praplečiant ryšių tarp Rytų ir Vakarų bei idėjų apykaitos tarp centro ir periferijos sampratą.

REKLAMA
REKLAMA

Parodoje „Mūsų metamorfiškoji ateitis“ pristatomi Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Rusijos menininkų ir architektų kūriniai. Tyrinėjami progresyvūs 7-8 dešimtmečių sovietinės architektūros ir dizaino projektai, kuriuose buvo siekiama sukurti naują idealią gyvenamąją aplinką.

Abi parodos bendru „Modernizacijos“ pavadinimu Nacionalinėje dailės galerijoje veiks iki 2012 m. vasario 12 dienos. Jos yra bendradarbiavimo projekto „Nematomos praeities atgavimas“, remiamo Europos Sąjungos programos „Kultūra 2007-2013“, dalis.

Eltos korespondentė Laura Pačtauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų