REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ką aplankyti 2012 metais?

Dar neplanavote kitų metų atostogų? Pats laikas tai padaryti. Siūlome aplankyti keletą šalių, kurios jūsų tikrai nenuvils.

REKLAMA
REKLAMA

1. Šiaurės Kolumbija


Išskirtine Šiaurės Kolumbijos vieta laikomi Taironos nacionaliniame parke plytintys nepakartojamo grožio paplūdimiai, slepiantys vadinamąjį prarastąjį miestą (Ciudad Perdida). Ši kerinti vietovė tarsi terasa įkurta ant nugludintų kalno viršūnių, spindinčių tarsi žali švyturiai, skelbiantys apie šalies atgimimą ir naują kelionių maršrutą Karibų ir Pietų Amerikos kelių sankirtoje.

REKLAMA

2. Kosta Brava paplūdimys Ispanijoje


Kosta Brava, išvertus iš ispanų kalbos, reiškia „laukinis krantas“. Šis Katalonijos regionas išsiskiria įspūdingais smėlėtais paplūdimiais, uolėtais pušaitėmis apaugusiais kalnais, nuostabiais kraštovaizdžiais ir kraują kaitinančiais vingiuotais kalnų keliukais. Būtent šis peizažas džiugina turistus, kurie ieško įvairovės ir naujų pojūčių.

Viduramžių miestas Girona taip pat ne ką mažiau įspūdingas, ypač pavasarį, kai jame vyksta gėlių festivalis „Temps de Flors“. Žvejų kaimelis Kalelja de Palafruchelio visus apsilankiusius sužavės krantinėse įsikūrusiais restoranais ir gyvenamaisiais namais.

REKLAMA
REKLAMA

3. Muskokos miestelis – kotedžų rojus


Vos dvi valandas važiuodami automobiliu nuo Toronto jėgainės į Ontorijų, pasieksite kotedžų rojumi vadinamą Muskoką. Apsilankę tikrai nenuobodžiausite! Galėsite pasivaikščioti 6,5 tūkstančius kvadratinių kilometrų nusidriekusia pakrante, pasigrožėti miškais, istoriniais miestais, kaimeliais ir kitais gamtos stebuklais. Ne vienam įsimins nepakartojami vakarai ant ežero kranto ir kvapą gniaužiantys saulėlydžiai. Muskokos miestelis – puiki vieta atsipalaiduoti su draugais, kepti maistą ant grotelių, stebėti naktinį dangų, žaisti stalo žaidimus, klausytis krintančių lietaus lašų ir lakstyti basomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Londonas – greitesnis, didesnis ir stipresnis


2012-aisiais olimpinėms žaidynėms paruoštas Londonas nekantriai laukia turistų ir svečių iš viso pasaulio. Jungtinė Karalystė jau investavo daugiau nei 15 milijardų dolerių, kad nepasikartotų 1948-ųjų situacija, kai dėl šalies finansinių sunkumų daugeliui sportininkų teko miegoti karių trobelėse. Jeigu nespėjote įsigyti bilietų į olimpines žaidynes, nenusiminkite, nes kitą vasarą Londone vyks daug kultūrinių ir visuomeninių renginių, į kuriuos galėsite patekti nemokamai!

REKLAMA

5. Prabanga kvepiantis Omanas


Omanas – prabanga kvepianti šalis Azijos pietvakariuose. Valstybė garsėja operos teatru, dykumų sodais ir sostinę supančiais baltais išraiškingais pastatais. Tai tikras kontrastas šalims kaimynėms, garsėjančioms naftos ištekliais, milžiniškais dangoraižiais ir pramogų centrais. Sakoma, kad Omanas – elito ir pasiturinčių keliautojų šalis. Į prabangiausią Muskato viešbutį galima nusileisti sraigtasparniu. Tam specialiai įrengta aikštelė. Be to, viešbučio gyventojus nustebins pro langus atsiveriantys neregėti vaizdai į Viduržemio jūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų