REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija įspėjo ketvirtadienį, jog derybų dėl NATO priešraketinės gynybos sistemos laikas artėja į pabaigą.

REKLAMA
REKLAMA

Rusija ir NATO neranda vieningos nuomonės dėl šio projekto, kuriuo, pasak Aljanso, siekiama atremti grėsmę iš tokių šalių, kaip Iranas.

REKLAMA

„Mes dar nesusitarėme, – po NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikimo Briuselyje sakė Aljanso generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas. – Mes nusprendėme, jog labai svarbu tęsti derybas ir išklausyti vienas kito susirūpinimus. Jeigu mes prieisime prie vieningos nuomonės, tada mūsų santykiai pereis į kitą lygmenį“. Pasak jo, NATO vis dar tikisi susitarti su Rusija per kitų metų gegužę vyksiantį Aljanso viršūnių susitikimą.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas teigė, jog abi pusės dalyvavo „naudingose“ diskusijose, tačiau dar kartą pakartojo reikalavimą pateikti garantijas, kad gynybos sistema nebus nukreipta prieš Rusiją.

„Mes tikimės, jog dar yra laiko abiem pusėms pasiekti naudingą sprendimą, – per spaudos konferenciją sakė S. Lavrovas. – Mes dar turime laiko, tačiau jo kasdien lieka vis mažiau“.

A. F. Rasmussenas ir S. Lavrovas pareiškė, kad abi pusės susitarė stiprinti bendradarbiavimą kitose srityse, tarp jų kovoje prieš terorizmą, o NATO šalių užsienio reikalų ministrai pritarė Rusijos pasiūlymui padidinti bendradarbiavimą kovojant su piratavimu jūroje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų