REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Gruodžio 7 dieną, trečiadienį, Vilniuje įsikūri „Pramogų arena“ kelioms valandoms virto  neatlygintinos kraujo donorystės centru. Tokioje netradicinėje aplinkoje „Nacionalinis kraujo centras“ ir Elektrėnų „Energijos“ ledo ritulininkai kvietė aukoti kraujo sergantiems, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Mobilaus neatlygintinos kraujo donorystės centro darbuotojai pripažino, kad ne kasdien dalyvauja tokiose iniciatyvose. „Pirmą kartą įsikūrėme ledo arenoje! Čia truputį  vėsoka!, - geros nuotaikos ir juoko nestokojo „Nacionalinio kraujo centro“ atstovai. - Be to, tai turbūt vienas sportiškiausių ir ekstremaliausių kraujo donorystės renginių“. Visgi žemesnė neį įprasta „Pramogų arenos“ patalpų oro temperatūra nesutrukdė netradicinei kraujo donorystės iniciatyvai.

REKLAMA

Po treniruotės į kraujo centrą susirinko ir „Energijos“ ledo ritulininkai. Dauguma jų kraujo donorais tapo pirmą kartą, todėl turėjo klausimų mobiliame kraujo centre dirbantiems medikams. Žaidėjai domėjosi, kas kiek laiko galima tapti kraujo donorais, kaip greičiau atstatyti sveikatą po procedūros, kokia galėtų būti donorystės įtaka sportininko fizinei formai. „Davus kraujo tą pačią dieną nepatariame imtis intensyvios fizinės veiklos, sportuoti, todėl iš sportininkų kraują ėmėme jau po treniruotės. Tačiau jie jau rytoj galės lipti ant ledo ir treniruotis“, - tvirtino „Nacionalinio kraujo centro“ gydytojas Kęstutis Speičys, primindamas, kad kraujo aukoti galima ne dažniau nei kas du mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA

„Visa procedūra atrodo skausmingesnė nei iš tikrųjų yra. Padovanojus kraujo aplankė labai geras jausmas! Visiems rekomenduojame pabandyti - tapti kraujo donorais ir padaryti gerą darbą. Mums tai tikrai ne paskutinis kartas!“, - sakė „Energijos“ žaidėjai. Prie jų iniciatyvos prisidėjo ir ištikimiausi ledo ritulio gerbėjai.

Visiems sutikusiems tapti donorams buvo atlikti ir nemokami kraujo tyrimai. Dalyviai sužinojo savo kraujo grupę, hemoglobino kiekį kraujyje, taip pat kraujas buvo ištirtas dėl hepatitų B ir C, ŽIV bei kitų infekcinių ligų.

„Tikimės, kad „užsikabliuosite“ ir dažniau imsitės tokių gražių iniciatyvų. Juk duoti kraujo – nieko nekainuoja“, - linkėjo „Nacionalinio kraujo centro“ darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų