REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo seniūnų sueigai nesusitarus dėl ketvirtadienio plenarinio posėdžio darbotvarkės, Seimo nariai kviečiami į frakcijų posėdžius, kad persigalvotų ir patvirtintų posėdžio darbotvarkę, kurioje numatytas antras kitų metų valstybės biudžeto projekto svarstymas.

REKLAMA
REKLAMA

„Yra nuspręsta visoms frakcijoms dabar rinktis į frakcijos posėdį ir susirinkti į plenarinių posėdžių salę 12 valandą. Dar kartą kviečiu visus Seimo narius atsiversti statuto 177 straipsnį ir pasiaiškinti, kas yra biudžeto antrasis svarstymas“, – sakė Seimo Pirmininkė Irena Degutienė.

REKLAMA

Ji paaiškino, kad po antrojo biudžeto svarstymo nebalsuojama už pritarimą ar nepritarimą, o balsuojama tik už biudžeto priėmimo datą.

„Dar kartą frakcijos turi susirinkti, tarpusavyje išsiaiškinti ir apsispręsti, nes mes turėsime grįžti balsavimui dėl darbotvarkės“, – pabrėžė parlamento vadovė.

Parlamentarai ketvirtadienį nepatvirtino Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkės, kurioje turėjo būti antrą kartą svarstomas patobulintas kitų metų valstybės biudžeto projektas.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš darbotvarkę balsavo 12, susilaikė 67 parlamentarai.

Seimo nariai tokį sprendimą priėmė, nes kai kurie jų teigė, kad nebuvo pakankamai laiko susipažinti su patobulintu biudžeto projektu.

Jeigu ketvirtadienį iš darbotvarkės bus išbrauktas antrasis biudžeto svarstymas, penktadienį bus šaukiamas neeilinis Seimo posėdis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų