REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bankoko teismas ketvirtadienį nuteisė JAV pilietį 2,5 metų kalėti už Tailando karaliaus šeimos įžeidimą. Amerikietis prisipažino prieš kelerius metus išvertęs Tailande uždraustos karaliaus biografijos fragmentus ir paskelbęs juos internete.

REKLAMA
REKLAMA

Tailande gimęs Joe Gordonas tada gyveno Kolorado valstijoje. Jis buvo sulaikytas šių metų gegužės mėnesį, kai atvyko į Tailandą.

REKLAMA

Už monarchijos įžeidimą Tailande gresia įkalinimas daugeliui metų. Praėjusį mėnesį oficialusis Bankokas paskelbė, kad nusikaltimu laikomas ir socialiniame tinkle „Facebook“ reiškiamas pritarimas monarchiją įžeidžiančioms publikacijoms.

Dabar 55 metų amžiaus J. Gordonas, buvęs automobilių pardavėjas, išvertė neautorizuotos biografijos „The King Never Smiles“ („Karalius niekada nesišypso“), kurią parašė Paulas M. Handley, ištrauką ir paskelbė ją internete. Biografijos autorius teigia, kad karalius Bhumibolas Adulyadejus yra kliūtis Tailando demokratizavimo kelyje.

REKLAMA
REKLAMA

Šis ilgiausiai pasaulyje (nuo 1946 metų) valdantis monarchas Tailande yra labai gerbiamas ir turi didelį autoritetą. Monarchiją Tailande saugo vienas griežčiausių įstatymų, numatančių bausmes už karaliaus įžeidimą.

Praėjusį mėnesį Bankoko teismas nuteisė 20 metų kalėti vieną tailandietį, siuntinėjusį trumpąsias žinutes, „įžeidžiančias monarchiją“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų