REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Western Digital“, sustabdžiusi kietųjų diskų gamybą Tailande dėl potvynių, iš dalies atnaujino gamybą šioje šalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę kompanija atnaujino kietųjų diskų gamybą Bang Pa-In rajone centriniame Tailande.

REKLAMA

Nuo spalio 15 dienos šioje vietovėje vandens lygis siekė 2 metrus. Ši gamykla anksčiau nei tikėtasi atnaujino darbą. Tačiau kitos „Western Digital“ gamyklos Tailande yra užtvindytos. Tikimasi, kad vanduo iš jų bus išpumpuotas per 10 dienų, o vėliau prasidės jų valymas ir remontas.

Nepaisant to, „Western Digital“ ir jos konkurentė „Seagate“ nekeičia prognozių dėl kietųjų diskų deficito artimiausiais mėnesiais. Kompanijos mano, kad gruodžio pabaigoje kietųjų diskų paklausa sieks 170-180 milijonų vienetų, nors rinkoje jų bus žymiai mažiau – apie 120 milijonų vienetų. Ekspertai mano, kad kietųjų diskų trūkumas bus jaučiamas bent iki kitų metų pirmojo ketvirčio, o potvynio padariniai kietųjų diskų rinkoje bus jaučiami visus 2012 metus.

Nuo stichinė nelaimės nukentėjo ir kompanijų „Hutchinson Technology“, „Seagate“, „Toshiba“ ir „Hitachi“ Tailande esančios kietųjų diskų gamyklos. Šioje šalyje pagaminama beveik pusė visų kietųjų diskų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų