REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Egzistuoja labai didelė tikimybė, kad tie kas skaito šį straipsnį kasdien keliasi nustatytu laiku ir skuba į savo darbą, kuris užtikrina šiokį tokį finansinį stabilumą, rašo CNBC.

REKLAMA
REKLAMA

Daugeliui žmonių darbas tėra priemonė, leidžianti apmokėti sąskaitas, prasimaitinti ir pasirūpinti tam tikra gyvenimo kokybe. Tačiau yra žmonių, kuriems darbas primena nuolatinę pramogą. Didžioji dauguma gyvena nuolatos laukdami savaitgalio, o jie skaičiuoja valandas, likusias iki naujos darbo savaitės pradžios. Tokie žmonės egzistuoja, tereikia juos surasti. CNBC aptiko keletą tokių laimingųjų.

REKLAMA

Štai Stephani Davis užsidirba pinigus laipiodama stačiomis uolomis. Jos gyvenime nėra takoskyros tarp darbo ir laisvalaikio. S. Davis ne vienintelė. Žemiau rasite tik keletą žmonių, kurie mėgaujasi savo darbu nuo pirmadienio iki penktadienio, tikimės, kad ir jums nusišypsos panaši laimė, o galbūt jūs jau dabar mėgaujatės savo darbu taip pat kaip ir laisvalaikiu.

Kaskadininkė

Alisa Hensley darba kaskadininke. Sprogimai, avarijos, smūgiai, nardymas ir muštynės yra jos kasdienybė. Moteris Holivudo industrijoje sukasi jau ilgą laiką ir spėjo susikurti gerą reputaciją. Esant reikalui ji pavaduoja tokias žvaigždes, kaip Cameron Diaz, Nicole Kidman, Charlize Theron ar Yvonne Starkovsky.

REKLAMA
REKLAMA

A. Hemsley Holivudo karjera prasidėjo nuo neapmokamų darbų, tačiau dabar ji viena iš maždaug 500 moterų kaskadininkių, kurios darbuojasi Holivudo filmavimo aikštelėse.

„Domiuosi karo mokslu, kovos menais, puikiai valdau motociklą, fechtuojuosi, šaudau iš įvairių ginklų, laipioju uolomis, nardau ir atlieku įvairiausius šuolių triukus“, – sako kaskadininkė.

„Retkarčiais vidurį darbo dienos, kuomet bandau atgauti kvapą po eilinių muštynių su kitais kaskadininkais ar aktoriais, negaliu patikėti, kad kažkas man moka pinigus už šią veiklą“, – stebisi A. Hemsley.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Victoria's Secret“ fotografas

Russelo Jameso darbas kur kas pikantiškesnis – jis „Victoria's Secret“ fotografas. Daugeliui vyrų šis darbas turėtų priminti nuostabų sapną. Fotografuoji modelius apsirengusius seksualiais apatiniais rūbais, po darbo vietą vaikštai basas, o tavo fotografijas demonstruoja kiekvienoje pasaulio „Victoria's Secret“ parduotuvėje. Tokia R. Jameso kasdienybė.

Vyras myli savo darbą. Vienos dienos fotosesijos kaina pas šį menininką prasideda nuo 20 tūkst. JAV dolerių, tačiau nemažą dalį šios sumos reikia skirti 25 komandos nariams, kurie paverčia fotosesijas tobulomis.

REKLAMA

„Pagrindinė fotografo užduotis – priversti modelius vienu metu jaustis seksualiai, gundančiai ir jaukiai“, – sako viena iš modelių Candice Swanepoel. Anot jos, su R. Jamesu modeliai jaučiasi itin saugiai ir užtikrintai.

Fotografo karjera prasidejo 1997 metais, kuomet jis užfiksavo Tyrą Banks, o nuotrauka pateko ant „Sports Illustrated Swimsuit Edition“ viršelio. Būtent tada jauną talentą pastebėjo „Victoria's Secret“ kūrybinis direktorius.

Saldumynų parduotuvės savininkė

Dylan Lauren yra saldumynų parduotuvės savininkė. Ši moteris yra žymiojo Ralpho Laureno duktė, kuomet tėvas pasiteiravo jos ar duktė nenorėtų savo vardu pavadinti kuriuos nors kvepalus ši atsakė, kad savo vardą norėtų patausoti tam produktui, kurį pati kada nors sukurs.

REKLAMA

2001 metais Niujorke ji atidarė savo vardu pavadintą saldumynų parduotuvę. Djuko universitete baigusi meno istorijos studijas, D. Lauren apkeliavo visą pasaulį, ieškodama gardžiausių saldumynų receptų.

„Visada svajojau turėti didžiausią pasaulyje saldainių parduotuvę, kuri atrodytų kaip Disneilendas pilnas skanėstų“, - pasakoja verslininkė.

Jos parduotuvių tinklo metinė apyvarta siekia 25 mln. JAV dolerių, tačiau netrukus to paties vardo parduotuvių atsiras ir kituose JAV miestuose.

Filmų kūrėjas, jūrų biologas ir išradėjas

Filmų kūrėjas, jūrų biologas ir išradėjas Gregas Marshallas surado savo gyvenimo kelią. Nacionalinės Geografijos draugijos viceprezidentas 25 savo gyvenimo metus paskyrė vandenynų tyrimams. Už kienmatografinius nuopelnus G. Marshallas yra apdovanotas dviem Emmy apdovanojimais ir specialiomis Nacionalinės Geografijos draugijos nominacijomis, tačiau didžiausias jo indėlis į mokslą yra susijęs su specifinės filmavimo metodikos išradimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1986 metais, nardydamas rifuose prie Belizo krantų, G. Marshallas akis į akį susidūrė su rykliu, tuomet jį pribloškė pamatytas vaizdas: į ryklio šoną įsisiurbusi žuvis palaikė su plėšrūnu panašius santykius kaip ir grybai su medžiais. G. Marshallui iškart kilo mintis sukonstruoti filmavimo kamerą, kurios pagalba būtų galima stebėti tokius pat vaizdus, kokius regi ir ryklio pašonėje įsitaisiusi parazitinė žuvis.

Tyrinėtojas pradėjo technologinius darbus ir netrukus sukonstravo pakankamai mažą ir lengvą kamerą, kurią buvo galima pritvirtinti prie laukinio gyvūno. Pirmasis bandymas su aligatoriumi buvo nesėkmingas, o vienintelė sukurta filmavimo kamera prarasta amžiams, tačiau antrasis kartas pranoko lūkesčius. Vaizdai gauti iš kameros pritvirtintos prie tigrinio ryklio pribloškė gamtos tyrinėtojų pasaulį.

REKLAMA

2003 metas G. Marshallo vadovaujama tyrinėtojų komnada pirmą kartą istorijoje privirtino filmavimo kamerą prie sausumos gyvūno, šio eksperimento dalyviu tapo laukinis liūtas.

Alaus gamintoja

Bostone gyvenanti Jenifer Glanville užsiima ganėtai egzotiška veikla – ji alaus gamintoja. Kai kuriuos žmones jų darbas atveda prie alkoholio vartojimo nuo paties ryto, o J. Glanville rytinė alaus degustacija yra sudėtinė darbo dalis. Priešingai nei profesionalūs vyno ragautojai, J. Glanville nešvaisto alaus veltui ir degustacijos metu jo neišspjauna.

REKLAMA

„Manau, kad mano blogiausia diena darbe, kam nors kitam būtų geriausia gyvenime“, – pripažįsta J. Glanville.

Žinoma, alaus ragavimas tėra viena iš daugybės moters pareigų. Jos darbas – užtikrinti tradicinį „The Boston Beer Co“ alaus skonį bei ieškoti naujų alaus receptų, kurie galėtų praturtinti įmonės alaus rūšių gamą.

Vienas naujausių jos kūrinių – „Oyster Stout“ alus, kuris iš tiesų yra gaminamas iš austrių.

„Matyt pats dangus palaimino mano ir alaus santuoką, negaliu įsivaizduoti save dirbančią kurioje nors kitoje srityje“, - sako J. Glanville.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lego“ skulptorius

Nathano Saway'o profesija tikrai išskirtinė. Jis „Lego“ kaladėlių skulptorius. Ilgą laiką vyriškis sėkmingai dirbo įmonių teisės srityje, tačiau visuomet svajojo apie „Lego“ kaladėles. 2004 jis metė darbą, atsisakė šešiaženklio atlyginimo ir pradėjo daryti skulptūras iš „Lego“ kaladėlių.

Naujosios karjeros pradžia buvo blanki, tačiau netrukus kompanija „Lego“ pastebėjo jo darbus ir reikalai pradėjo krypti į gerąją pusę.

Šiandien jis yra sertifikuotas „Lego“ profesionalas, kurio darbus galima išvysti viso pasaulio muziejuose ir modernaus meno galerijose.

REKLAMA

Muzikos mokytoja

Victoria Miller viešojoje Detroito mokykloje dirba muzikos mokytoja. Šiuo metu Detroitas yra slogus miestas. Jame sunku augti ir dirbti, tačiau šiai muzikos mokytojai tai ne kliūtis. Pastaruosius 40 metų ji ne tik moko vaikus muzikos, bet ir ruošia juos būti lyderiais.

„Išgyvename ne pačius lengviausius laikus, vaikams reikia saugios užuovėjos, jiems reikia žmogaus, kuris esant reikalui ištrauktų juos iš bėdos, jiems reikia žinoti, kad kažkur yra žmogus į kurį gali kreiptis bet kokiu klausimu, labai džiaugiuosi, kad tas žmogus esu aš“, – sako V. Miller.

REKLAMA

Ši mokytoja į nieką kitą nekeistų savo darbo, o jos mokiniai niekada nepamirš nei mokytojos nei jos pamokų.

Klasikinių automobilių specialistai

Du draugai, Mike'as Prichinello ir Zacas Moseley, yra aistringi automobilizmo gerbėjai, jie įkūrė Manheteno klasikinių automobilių kliubą ir džiaugiasi kieviena savo veiklos minute.

Draugai sumanė įgyvendinti specifinį verslo planą. Jie visame pasaulyje ieško pačių šauniausių ir galingiausių klasikinių automobilių, tuo tarpu jų įsteigto klubo nariai gali mėgautis kolekcijoje esančiais automobiliais. Tiesa, metinis narystės mokestis tokiame klube kainuoja 15 tūkst. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

„Mudu įgyvendinome savo svajonę, galime pirkti ir vairuoti pačius nuostabiausius automobilius kokie tik yra riedėje šios žemės paviršiumi“, – džiaugiasi M. Prichinello.

Draugai ketina plėsti savo verslą ir panašius klubus atidaryti Majamyje bei Los Andžele. Žinoma, šis verslas nėra vien tik nesiliaujančios linksmybės už galingo automobilio vairo, vaikinams tenka rūpintis naujų automobilių įsigijimu, autoparko priežiūra, remontu, draudimu ir panašiais techniniais dalykais. Ir vis dėlto jų darbo pavydėtų daugelis.

Banglenčių dizaineris ir gamintojas

Ryanas Harrisas yra banglenčių dizaineris, gamintojas ir „Eco Boardworks“ bendrasavininkis.

R. Harrisas savo dienas leidžia pajūryje, kuriame konstruoja ir bando pirmasias pasaulyje ekologiškas banglentes.

„Kiekvieną dieną išsiteplioju nuo galvos iki kojų, visas kūnas aplimpa dulkėmis, tuomet palendu po dušu, grįžtu namo, o kitą rytą savo dirbtuvėse vėl kartoju procedūrą, nekeisčiau šio darbo į nieką kitą pasaulyje“, – juokiasi R. Harris.

Vaikinas su savo partneriais pirmąją banglenčių parduotuvę atdarė tik šių metų gegužę, tačiau verslas jau spėjo įsibėgėti. Jų produkcijos kainos prasideda nuo 600 JAV dolerių už vienetą.

REKLAMA

Kopimo į uolas specialistė

Steph Davis yra profesionali laipiotoja uolomis. Daugeliui žmonių jos kasdienė veikla keltų šiurpą. 38 metų moteris, nesinaudodama jokiomis apsaugos priemonėmis, kasdien kopia į kelių šimtų metrų aukščio uolas, o tuomet šoka nuo jų žemyn ir saugiai nusileidžia ant žemės naudodamasi mažyčiu parašiutu. Be to, dėvėdama specialų kostiumą, ji šokinėja nuo aukščiausių pasaulyje skardžių, tokiu budu patiriamas ne tik smagus kryčio pojūtis, kostiumas suteikia galimybę sklęsti tol kol skrydis yra baigiamas išskleidus kuprinėje įstaisytą parašiutą.

Kopinėti uolomis ji pradėjo mokydamasi koledže. Palengva hobis tapo darbu.

„Aš mėgaujuosiu savo aistra ir gyvenu visiškai be jokių rūpesčių“, – pasakoja moteris. 80 proc. jos pajamų sudaro rėmėjų lėšos. Per dvidešimt savo veiklos metų S. Davis užmezgė ryšius su garsiausiais tokių sporto šakų inventoriaus gamintojais, kurie remia sportininkę, siekdami populiarinti savo pačių produkciją. S. Davis įgijo literatūros magistro laipsnį ir šiuo metu rašo antrąją savo knygą pavadinimu „Išmokti skraidyti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų