REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas septintas amerikietis priverstas naudotis maisto produktų talonais, kad išgyventų. Apie tai trečiadienį pranešė JAV žemės ūkio departamentas, atsakingas už paramos maisto produktais programos įgyvendinimą šalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Naujausiais oficialiais duomenimis, 2011 finansiniais metais, pasibaigusiais rugsėjo 30 d., 46,3 mln. nepasiturinčių žmonių naudojosi maisto talonais. Palyginus su ankstesniais metais, žmonių, nusprendusių kreiptis dėl tokios paramos į valstybę, skaičius išaugo 8 proc.

REKLAMA

Talonais skurstantieji gali atsiskaityti už pirkinius maisto prekių parduotuvėse. Vidutiniškai kiekvienam programos dalyviui per mėnesį tenka 114 dolerių. Už talonus negalima įsigyti alkoholinių gėrimų, tabako gaminių, vitaminų ir pašaro naminiams gyvūnams.

Paramos skurstantiesiems sistema Jungtinėse Valstijose funkcionuoja nuo 1961 metų.

Teisę į tokią paramą turi tie, kurių pajamos nesiekia oficialios skurdo ribos, kuri, pavyzdžiui, keturių asmenų šeimai sudaro 22 tūkst. 113 dolerių per metus.

Programos įgyvendinimas valstybei 2011 metais kainavo 75,3 mlrd. dolerių, tai yra 7 mlrd. dolerių daugiau nei prieš metus.

Nuo 2008 m. pradžios šalyje dėl ekonomikos krizės buvo panaikinta beveik 6 mln. darbo vietų. Dabar apie 15 mln. amerikiečių - bedarbiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų