REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Internetinis puslapis „Forbes.com“ sudarė dešimties pelningiausių Holivudo aktorių sąrašą. Aktorių sukuriamas pelnas buvo įvertintas, suskaičiavus aktoriams sumokėto uždarbio ir filmo uždirbtų pajamų santykį. Toks santykis parodo, kaip kino kūrėjams atsiperka vienas JAV doleris, kuris yra investuojamas į aktoriaus pasirodymą filme.

Internetinis puslapis „Forbes.com“ sudarė dešimties pelningiausių Holivudo aktorių sąrašą. Aktorių sukuriamas pelnas buvo įvertintas, suskaičiavus aktoriams sumokėto uždarbio ir filmo uždirbtų pajamų santykį. Toks santykis parodo, kaip kino kūrėjams atsiperka vienas JAV doleris, kuris yra investuojamas į aktoriaus pasirodymą filme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sąrašas buvo sudarytas, atsižvelgiant į 40 geriausiai apmokamų Holivudo aktorių pasirodymus trijose paskutinėse jų suvaidintose kino juostose. Vertinti buvo tik pilnametražiai filmai, animaciniai kino filmai į tyrimą nebuvo įtraukti. Iš pradžių buvo paskaičiuota bendra pinigų suma, kuri už pasirodymą filme būdavo išmokama konkrečiam kino aktoriui. Vėliau buvo įvertintas bendras šių filmų pelningumas – kitaip tariant, pinigų suma, kurią šie filmai uždirbdavo. Galiausiai filmo pajamos buvo padalintos iš kino kūrėjų investicijų į konkretaus aktoriaus pasirodymą tame filme. Taip buvo gautas santykinis dydis, kuris parodo, kaip kino kūrėjams atsiperka vienas JAV doleris, investuotas į konkrečius kino aktorius. Palyginus šiuos santykinius dydžius, buvo sudarytas didžiausią pelną atnešančių Holivudo aktorių reitingas. Taigi supažindiname jus su šiuo sąrašu:

REKLAMA

1. Kristen Stewart

6. Kristen Stewart. Reuters/Scanpix nuotr. (nuotr. Balsas.lt) Kristen Stewart. Reuters/Scanpix nuotr. (nuotr. Balsas.lt)

Vienas doleris, sumokėtas Stewart, jos filmams uždirba vidutiniškai 55,8 dolerius. Stewart sąrašo viršuje atsidūrė dėl filmų serijos „Twilight„ pelningumo. Šios filmų serijos dalys „New Moon“ ir „Eclipse" uždirbo milžiniškas pinigų sumas. Nepaisant to, pačios aktorės gautas uždarbis būdavo santykinai nedidelis.

2. Anne Hathaway

Anne Hathaway. („News Bridgepix“ nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Anne Hathaway. („News Bridgepix“ nuotr.) (nuotr. Balsas.lt

Vienas doleris, sumokėtas Hathaway, jos filmams uždirba vidutiniškai 45,6 dolerius. Sąrašo priekyje aktorė atsidūrė dėl vienos priežasties – filmo „Alice in Wonderland“. Šis filmas susilaukė tokios komercinės sėkmės, jog aktorės pozicijų sąraše visiškai nesusilpnino ne itin pelningi pasirodymai kino juostose „Love and Other Drugs“ ir „Bride Wars“.

REKLAMA
REKLAMA

3. Robertas Pattinsonas

Robert Pattinson. Scanpix nuotr. (nuotr. Balsas.lt)Robert Pattinson. Scanpix nuotr. (nuotr. Balsas.lt)

Vienas doleris, sumokėtas Pattinsonui, jo filmams uždirba vidutiniškai 39,4 dolerius. „Twilight" žvaigždė Pattinsonas atsidūrė šiek tiek žemiau nei jo kolegė Stewart. Taip nutiko todėl, jog aktorius buvo truputį užimtesnis ir spėjo nusifilmuoti dar keliuose filmuose. Tad sudarant šį sąrašą, buvo atsižvelgta ne tik į Pattinsono pelningumą „Twilight“ filme, bet ir į jo pasirodymus „Water for Elephants“ ir „Remember Me“. Pastarieji buvo šiek tiek mažiau pelningi nei „Twilight“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Danielis Radcliffe'as

Danielis Radcliffas. Europeanhitradio.lt nuotr. (nuotr. Balsas.lt)Danielis Radcliffas. Europeanhitradio.lt nuotr. (nuotr. Balsas.lt)

Vienas doleris, sumokėtas Radcliffe'ui, jo filmams uždirba vidutiniškai 34,2 dolerius. Tiesą sakant, Radcliffe'as negalėtų skųstis, jog uždirba mažai. Jo atlyginimas už filmavimąsi „Harry Potter“ serijos filmuose yra itin didelis, bet patys filmai apie berniuką burtininką susižeria tokias pinigų sumas, jog Radcliffe'o uždarbio ir filmų pajamų santykis vis vien išlieka itin didelis. Visgi ateityje aktorius greičiausiai iškris iš šio sąrašo, mat „Harry Potter“ serijos filmai jau nebebus kuriami.

REKLAMA

5. Shia LaBeoufas

Shia LaBeoufas (nuotr. Alloverpress.ee)Shia LaBeoufas (nuotr. Alloverpress.ee)

Vienas doleris, sumokėtas La Beoufui, jo filmams uždirba vidutiniškai 29,4 dolerius. La Beoufas už filmavimąsi kino juostoje „Transformers“ gavo solidų atlyginimą, bet tai tebuvo lašas jūroje, palyginus su tuo, kokius pinigus susižėrė pats filmas. Milžiniška „Transformers“ komercinė sėkmė leidžia šiam aktoriui įsikurti penktoje sąrašo vietoje.

6. Robertas Downey Jr.

Robertas Downey Jr. (nuotr. Alloverpress.ee)Robertas Downey Jr. (nuotr. Alloverpress.ee)

Vienas doleris, sumokėtas Downey, jo filmams uždirba vidutiniškai 18,7 dolerius. Šio aktoriaus honorarai auga nuolatos, bet lygiai taip pat didėja ir filmų, kuriuose vaidina Downey, pelningumas. „Iron Man 2“ uždirbo 623 mln. dolerių, o pirmoji „Sherlock Holmes“ dalis susižėrė 524 mln. dolerių.

REKLAMA

7. Mattas Damonas

Matt Damon. Scanpix nuotr. (nuotr. Balsas.lt)Matt Damon. Scanpix nuotr. (nuotr. Balsas.lt)

Vienas doleris, sumokėtas Damonui, jo filmams uždirba vidutiniškai 15,8 dolerius. Praėjusiais metais Damonas nusifilmavo komerciškai itin sėkmingame filme „True Grit“. Šis filmas uždirbo 250 mln. dolerių, nors jo kūrimo biudžetas tebuvo 38 mln. dolerių. Kiti aktoriaus filmai „The Adjustment Bureau“ ir „Hereafter“ nesusilaukė tokio didelio pelningumo, bet ir nevirto komercine nesėkme, tad Damonas pelnytai įsitvirtino septintojoje sąrašo vietoje.

8. Cate Blanchett

Cate Blanchett („Acme Film“ nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Cate Blanchett („Acme Film“ nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Vienas doleris, sumokėtas Blanchett, jos filmams uždirba vidutiniškai 15,1 dolerius. Oskaro statulėlės laimėtoja pastaruoju metu buvo nusifilmavusi dviejuose didelės komercinės sėkmės susilaukusiuose filmuose: „Robin Hood“ ir „The Curious Case of Benjamin Button“. Paskutinysis jos filmas „Hannah“ neuždirbo itin daug, bet santykinai vis vien išliko pelningas – 30 mln. dolerių biudžeto kino juosta iš viso uždirbo 64 mln. dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

9. Meryl Streep

Meryl Streep. Scanpix nuotr. (nuotr. Balsas.lt)Meryl Streep. Scanpix nuotr. (nuotr. Balsas.lt)

Vienas doleris, sumokėtas Streep, jos filmams uždirba vidutiniškai 13,5 dolerius. Aktorė nenusifilmavo nei viename naujame filme nuo pat 2009 metų. Nepaisant to, būtent tais metais Streep suvaidino didelės komercinės sėkmės susilaukusiuose filmuose – „It's Complicated“ ir „Julie & Julia“. Greitu metu pasirodysianti biografinė drama „The Iron Lady“, kurioje Streep vaidina Margaret Thatcher, yra itin laukiama kino kritikų, jau dabar kalbančių apie didelius Streep šansus už savo vaidmenį laimėti Oskaro statulėlę.

REKLAMA

10. Johnny Deppas

Johnny Deppas (nuotr. Alloverpress.ee)Johnny Deppas (nuotr. Alloverpress.ee)

Vienas doleris, sumokėtas Deppui, jo filmams uždirba vidutiniškai 12,4 dolerius. Deppas yra vienas geriausiai apmokamų Holivudo aktorių. Bet ne be pagrindo – jo filmai beveik visuomet susilaukia milžiniškos sėkmės. Paskutinysis ryškus Deppo pasirodymas buvo ketvirtojoje „Pirates of the Caribbean“ dalyje, susižėrusioje net 1 milijardą dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų