REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos parlamentas balsavo už pasiūlymą kovoti su prostitucija skiriant baudas ir laisvės atėmimo bausmes mokantiems pinigus už seksą, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinė asamblėja balsavo už neįpareigojančią rezoliuciją, po kurios bus siūlomas įstatymas. Rezoliucijoje teigiama, kad šalis siekia sukurti „visuomenę be prostitucijos“ ir, kad sekso darbas „jokiais atvejais neturėtų būti laikomas profesine veikla“. Ketinama sekso darbuotojų klientams skirti šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmes ir 3 tūkst. eurų baudas.

REKLAMA

Manoma, kad Prancūzijoje yra apie 20 tūkst. sekso darbuotojų. Be to, teigiama, kad devynios iš 10 prostitučių yra prekybos žmonėmis aukos. Šalis jau nuo 1960 m. ketina uždrausti prostituciją.

Pagal dabar galiojančius įstatymus, Prancūzija nori panaikinti prostituciją, bet pati prostitucijos veikla nėra nusikaltimas. Patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl prostitucijos galima tik, jei ši veikla trikdo viešąją tvarką. Prostitučių klientai baudžiami tik tada, kai prostitutės yra nepilnametės arba laikomos ypač pažeidžiamomis dėl ligos ar kitų aplinkybių. Už sąvadavimą baudžiama kalėjimu iki septynerių metų. Kasmet nuteisiama apie tūkstantis sąvadautojų.

REKLAMA
REKLAMA

Nors politikai ir pritarė neįpareigojančiai rezoliucijai, įstatymas gali nesulaukti tokio pat didelio palaikymo.

Prancūzijos sekso darbuotojų profsąjunga nepritaria siūlomam naujam įstatymui ir surengė protestą prie parlamento. Į protestą susirinko kelios dešimtys sekso darbuotojų ir jų rėmėjų. Jie tvirtino, kad naujas įstatymas atims iš jų pragyvenimo šaltinį, sekso darbuotojai taps labiau priklausomi nuo klientų ir priversti ieškoti tarpininkų pagalbos, kad galėtų ir toliau dirbti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų