REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labdaros ir paramos fondas „Algojimas“ dirba su šeimomis, kuriose auga negalią turintys vaikai. Veiklą pradėję 2008 metų rudenį, šiuo metu fondas vykdo renginių ciklą „IŠTIESK GERUMUI RANKĄ“ ir trečius metus iš eilės kviečia jungtis bendriems darbams.

REKLAMA
REKLAMA

Žmonės raginami savo aukomis padėti neįgalius vaikus auginančioms šeimoms, kurių Lietuvoje  -  net 30 tūkstančių. Prieš kelis mėnesius joms buvo išsiųsti kvietimai pildyti specialias anketas. Jose šeimos nariai pasakojo savo istorijas, užgriuvusius sunkumus ir atskleidė negalią turinčių vaikučių Kalėdų svajones. Pavyzdžiui, 4 metukų Kirilui reikalinga galybė lavinamųjų procedūrų, kurios yra valstybės nekompensuojamos. Kai berniukas gimė, jo mamai buvo vos 16 metų, o  tėtis su sūnaus negalia nesusitaikė. Tačiau jauna moteris nepalūžo, kaip išmanydama rūpinasi vaiku, neprašydama kitų pagalbos. Dar viena šeima pasakoja apie cerebriniu paralyžiumi sergančią savo dukrelę. Gabrielė buvo ypatingai laukta, nes mama pagimdė nugalėjusi 4-os stadijos vėžį. Deja, nuo agresyvaus ligos gydymo pasireiškia pasekmės, todėl  dabar pagalba reikalinga abiems šios šeimos moterims.

REKLAMA

Šios ir daugybė kitų  istorijų publikuotos internetiniame puslapyje, o vaikų troškimai jau sujaudino daugybę žmonių, kurie nusprendė prisidėti prie kilnios misijos. Mažųjų svajones išpildyti panoro ir moksleiviai, studentai, ir pramogų pasaulio atstovai. Suprasdami vieni kitų lūkesčius, nudžiuginti dovanomis vieni kitų vaikus nusprendė ir pačios neįgaliųjų šeimos. Taip pat prie akcijos noriai prisideda ir užsienyje gyvenantys lietuviai.

REKLAMA
REKLAMA

Projektu siekiama keisti visuomenės požiūrį į negalią. Anot fondo vadovės Aušros Stančikienės, svarbu suvokti, jog „neįgalių vaikų reikia ne gailėtis ar bijoti, o mylėti ir padėti“. Organizatoriai taip pat siekia surinkti kuo daugiau lėšų negalią turinčių vaikų valstybės nefinansuojamoms medicininėms ir reabilitacijos paslaugoms apmokėti.

Prisidėti galite ir jūs, skambindami trumpuoju numeriu 1419 (auka 5 Lt), apsilankę interneto svetainėse  www.aukok.lt ir www.algojimas.lt arba išpildydami konkrečias vaikų svajones, kurias rasite „Algojimo“ internetiniame puslapyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų