REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Klaida socialinio tinklo „Facebook“ programinėje įrangoje leido norintiems peržiūrinėti viešai neskelbiamas kitų vartotojų nuotraukas.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau nei dvi savaites internete sklandė išsamios instrukcijos, kaip galima apgauti „Facebook“ privatumo apsaugos priemones ir peržiūrinėti svetimas nuotraukas, kurios nebuvo skelbiamos viešai.  Svetainė „Hacker News“ patvirtino, kad ši „Facebook“ saugumo spraga iš tiesų suteikė tokią galimybę.

REKLAMA

Savo ruožtu „Facebook“ atstovai patvirtino, kad tokia saugumo spraga iš tiesų egzistavo, tačiau pabrėžė, kad ja buvo galima pasinaudoti tik ribotą laiko tarpą, o dėl privatumo pažeidimo galėjo nukentėti tik nedidelis socialinio tinklo vartotojų skaičius. Nuo šios dienos ši „Facebook“ programinės įrangos klaida jau ištaisyta, praneša „Telegraph.co.uk“.

Galimybę peržiūrinėti privačias kitų vartotojų nuotraukas buvo suteikęs „Facebook“ pranešimų apie netinkamas nuotraukas įrankis. Po to, kai kuris nors vartotojas „Facebook“ administracijai pranešdavo, kad vieša vieno ar kito vartotojo profilio nuotrauka yra netinkama, tai yra, yra pornografinio ar pernelyg atviro pobūdžio, toks pranešimų įrankis pasiūlydavo galimybę papildomai pranešti apie kitas galimai nepadorias to paties vartotojo nuotraukas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo atveju „Facebook“ parodydavo pranešėjui sumažintų privačių minėto vartotojo nuotraukų galeriją. Jas visas buvo galima nesunkiai parsisiųsti ir pasididinti.

Šia spraga pasinaudoję interneto vartotojai galėjo peržiūrėti visą eilę juos dominančių „Facebook“ paskyrų privačias nuotraukas, įskaitant ir paties „Facebook“steigėjo Marko Zuckerbergo privačias fotografijas. Jos buvo paimtos iš viešai neskelbiamų M. Zuckerbergo albumų. Tiesa, dalis jų anksčiau jau buvo paskelbtos viešai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų