REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar Europos Parlamente vykusio viešo susitikimo metu europarlamentaras Vytautas Landsbergis pasidalino savo įžvalgomis su vienu žymiausių Rusijos opozicijos atstovų, daugkartiniu šachmatų pasaulio čempionu Gari Kasparovu apie Dūmos rinkimų rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA

V. Landsbergis atkreipė dėmesį, kad po rinkimų pakito Dūmos sudėtis, ir norėjo išgirsti G. Kasparovo vertinimą apie Dūmos būsimą pavaldumą Prezidentui. „Jūs žiūrit pesimistiškai, bet gal vis dėlto gali rastis kokių judesių esteblišmento viduje, turint galvoje pokyčius Dūmos sudėtyje. Ar tai galėtų pakeisti, mažų mažiausiai, ligi šiol taikytą valdymo praktiką su visiškai pavaldžia Dūma? Kai gerokai didesnis kiekis kėdžių priklausys „Jo Didenybės opozicijai“, ar galėtų atsitikti, kad kai kuriais specifiniais atvejais (kaip antai karinis užpuolimas ir karas prieš bet kurį kaimyną, taip pat kitais ypač svarbiais klausimais), kuriems būtinas Dūmos pritarimas, jo nepavyktų gauti, mažiausiai, be atvirų debatų? Arba tam reikės kokių nuolaidų bei papildomų dovanų, kurias caras dalins trims papildomiems baronams“, – prognozavo V. Landsbergis.

REKLAMA

Atsakydamas į Lietuvos politiko klausimą G. Kasparovas pažymėjo Rusijos politinėje sistemoje nusistovėjusius santykius bei nieko nauja nežadančias nuostatas. „Dovanos yra tikrasis žodis. Jie imdavo jas ir tada, kai Dūmoje dar buvo opozicija (Černomyrdino, Jabloko laikai) ir vykdavo realūs debatai. Abu vadai G. Ziuganovas ir V. Žirinovskis yra savo partijose visam gyvenimui ir jie netrukdys V. Putinui, kuris irgi atėjo visam gyvenimui, nes jie yra tos sistemos dalis„, - teigė jis ir akcentavo, kad tariamai nukentėję nuo rinkimų klastojimo, “jie nedrįso pareikšti protesto, niekas iš jų partijų nedalyvavo protesto mitinge vakar Maskvoje, kur susirinko, kaip niekad, apie 10.000 pasipiktinusių piliečių“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot G. Kasparovo, mažytė prošvaistė galėtų kilti iš „Teisingosios Rusijos„, nes ten esą yra šiek tiek žmonių, kurie siekia permainų. „Bet šis atsakymas ateis greit - ar iškels jie savo kandidatą į prezidentus, ar pabūgs“, - sakė jis.

Taip pat skaitykite:

Rusijos opozicija ketina vėl protestuoti, policija blokuoja centrinę Maskvos aikštę

Specialiai Balsas.lt: visa tiesa apie tai, kas vyksta Maskvoje, liudininkės akimis

Rusijos rinkėjų pareiškimas: bet kas, tik ne V. Putinas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų