REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidento darbas neturi negatyvaus poveikio gyvenimo trukmei, praneša Lenta.ru, remdamasi The New York Times. Tyrimą atliko Čikagos universiteto darbuotojas Stuartas Jay'us Olshansky.

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, kad dauguma JAV prezidentų gyveno ilgiau už kitus amerikiečių vyrus. Pastarieji JAV prezidentai taip pat arba jau nugyveno ilgiau už statistinę gyvenimo trukmę, arba prognozuojama, kad nugyvens.

REKLAMA

Tyrimas buvo atliktas, siekiant paneigti vyraujančią nuomonę, kad prezidento darbo intensyvumas ir nervingumas neigiamai veikia prezidentų sveikatą ir trumpina gyvenimo trukmę. S. Olshansky palygino vidutinę gyvenimo trukmę ir tai, kiek JAV prezidentai gyveno po inauguracijos. Tiesa, tyrime nedalyvavo prezidentai, kurie savo prezidentavimo laikotrapiu žuvo po pasikesinimų.

S. Olshansky susidomėjo šiuo klausimu po to, kai nuolatos išgirsdavo kalbas apie tai, kad dabartinis JAV prezidentas Barackas Obama, patekęs į Baltuosius Rūmus, pradėjo staigiai senti (pavyzdžiui, pradėjo žilti jo plaukai). B. Obamai šiuo metu yra 50 metų.

Keturi JAV prezidentai nugyveno daugiau nei 90 metų: Geraldas Fordas, Ronaldas Reaganas, Johnas Adamsas ir Herbertas Hooveris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų