REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės kelyje sulaikė ant priekabos gabentą mikroautobusą. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai išsiaiškino, kad jis, įtariama, prieš pusantros savaitės buvo pavogtas Austrijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Apie vidurnaktį iš antradienio į trečiadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Suvalkai – Marijampolė,  patikrinti sustabdė iš Lenkijos įvažiuojantį mikroautobusą „Citroen Jumper“ lietuviškais numeriais.

REKLAMA

Ant jo velkamos priekabos buvo gabenamas mikroautobusasMercedes Benz 313“ be valstybinių numerių.

Vairuotojas, 40 metų Kėdainių rajono gyventojas, pasieniečiams pateikė įtarimų nekeliančius savo dokumentus bei „Citroen Jumper“ ir priekabos registracijos liudijimus. Tačiau VSAT pareigūnus sudomino gabenamas 2004 m. pagamintas mikroautobusas.  Kėdainiškis neturėjo jokių jo dokumentų.

Pasieniečiai „Mercedes Benz 313“ kėbulo numerius patikrino turimose duomenų bazėse. Paaiškėjo, kad šis mikroautobusas lapkričio pabaigoje, įtariama, buvo pavogtas Austrijoje ir ieškomas šios šalies teisėsaugininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl vagystės VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Austrijoje vogta transporto priemonė saugoma Kalvarijos užkardoje. Vairuotojas po apklausos paleistas.

Iš viso pasieniečiai šiemet sulaikė 182, įtariama, vogtus automobilius, kuriais bandyta vykti per Lietuvos sieną. Daugiausiai vogtų mašinų sulaikyta pasienyje su Baltarusija (97) ir Lenkija (54).

VSAT

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų